Kes saab ManU talendi endale? Otsustavaks saab isa sõna

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adnan Januzaj Manchester Unitedi särgis.
Adnan Januzaj Manchester Unitedi särgis. Foto: SCANPIX

Nädalavahetusel tõusis jalgpallimaailma tähelepanu keskpunkti Manchester Unitedi 18-aastane poolkaitsja Adnan Januzaj. Praegu on noormehega seoses üleval mitu huvitavat küsimust, kuna mängija leping ManU-ga lõppeb tänavuse hooaja järel ning lisaks pole selge, millist riiki ta koondiste tasemel esindama hakkab.

Täna kirjutas Suurbritannia ajaleht Daily Mail, et otsustav sõna on mõlemas valdkonnas jalgpalluri isal. Klubidest tunnevad lisaks ManU-le noormehe vastu huvi ka FC Barcelona, Torino Juventus ja Manchester City.

Koondiste tasemel võiks ta koheselt esindada viit riiki ja lisaks tunneb tema teenete vastu huvi ka Inglismaa. Reaalselt on kaalukausil siiski kaks varianti – noormängija sünnimaa Belgia ning isa kodumaa Albaania.

Seni on Januzaj Belgia noortekoondiste kutsetele ära öelnud ning Anderlechtis tema treeneriks olnud Jean Kidermanni sõnul tegi ta seda isa käsul. «Tema isa keelas tal noortekoondistes mängimise. Ta oleks võinud mängida erinevates vanuseklassides, kuid tema isa keskendus vaid poja haridusele ja karjäärile Anderlechtis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles