Ülisuurtes võlgades Madridi Reali süüdistatakse suuremahulises valetamises

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali president Florentino Perez (paremal) koos meeskonna suurima staari Cristiano Ronaldoga.
Madridi Reali president Florentino Perez (paremal) koos meeskonna suurima staari Cristiano Ronaldoga. Foto: SCANPIX

Madridi Real tegi sel suvel jalgpallurite üleminekuturul läbi aegade suurima ostu, kui 100 miljoni euro eest soetati Gareth Bale. Samas müüdi suurte summade eest näiteks Gonzalo Higuain ja Mesut Özil, kuid väidetavalt tuli seda teha, kuna klubil on kaelas suured võlad.

Meeskonna fännid on klubi presidendi Florentino Perezi peale vihased, kuna klubi võlg on väidetavalt üle 500 miljoni euro ja sinna sisse ei ole arvestatud veel raha, mis tuli/tuleb maksta Bale’i eest.

Vihaste fännide esindaja Carlos Mendoza rääkis ajalehele AS, et Perez räägib ainult summadest, mis ollakse võlgu pankadele, kuid need on kokku alla 100 miljoni euro. Tegelikkuses olevat võlad aga hoopis suuremad ja Perez üritab lihtsalt näidata olukorda ilusamana, kui see tegelikult on.

«Klubi võlg on 541 miljonit eurot. Florentino räägib ainult võlgnevustest pankadele, mis on umbes 90 miljonit eurot,» sõnas Mendoza. «Samas ollakse võlgu veel teistelegi. Lisaks pankadele on Real võlgu veel mängijatele, klubidele, teistele spordiga seotud institutsioonidele, valitusele, ettevõtjatele, varustajatele jne. Perezi presidendiks olemise ajal on klubi võlg kahekordistunud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles