NBA finalist pääses CSKA küüsist alles lisaaja lõpusekunditel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spursi võidukorvi autor Patrick Mills (vasakul) heitleb CSKA mängija Vitali Fridzoniga.
Spursi võidukorvi autor Patrick Mills (vasakul) heitleb CSKA mängija Vitali Fridzoniga. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA läinud hooaja finalist San Antonio Spurs alustas hooajaeelseid kontrollmänge raske võiduga Moskva CSKA üle, saades külalistest jagu alles lisaajal 95:93.

Võidu toonud kaugviske tabas Patrick Mills, kui lisaaja lõpuni jäi 11,9 sekundit. Kolmanda veerandaja järel paljudele põhimeestele puhkust andnud Spurs juhtis veel viimase tosina minuti alguses 15 punktiga, kuid suutis visata viimase veerandajaga vaid kaheksa punkti ning lisaaja päästis neile Aron Baynesi korv 0,5 sekundit enne normaalaja lõppu. Lisaaja viimastel sekunditel pääses Viktor Hrjapa veel viskele, kuid Bynes säras seekord kaitses, lüües palli korvi kohalt minema.

Spursi parim oli Manu Ginobili 14 punkti, viie korvisöödu ja nelja vaheltlõikega. Mills kogus samuti 14 punkti. Kahekordse Euroliiga võitja CSKA parimad olid endised NBA mehed Jeremy Pargo 20 ja Sonny Weems 16 punktiga.

Ühe NBA meeskonna skalp on CSKAl siiski lühikeselt USA-turneelt käes, sest kaks päeva varem alistati lisaajal 108:106 Minnesota Timberwolves. Järgmine mäng peetakse juba pühapäeval kodusaalis, kui Ühisliigas võõrustatakse Riia VEFi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles