Olly RAJU 12 võitluskaart on lööv

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jorgen Matsi vs Moktar Benkaci.
Jorgen Matsi vs Moktar Benkaci. Foto: Ekraanitõmmis

19. oktoobril Tartus A. Le Coq spordimajas toimuv Eesti sportliku vabavõitluse liiga võistlus Olly RAJU 12 «Eesti vs Prantsusmaa» võitluskaart on koos. Kaheksast matšist seitse tulevad riikidevahelise vastaseisuna, millest 4 peetakse profireeglite ja 3 amatöörreeglite järgi. Kaheksas, võistluse avamatš, toimub kahe Eesti keskkaallase vahel, samuti amatöörreeglite järgi.

Tutvu võitluskaardiga SIIN: http://mma.ee/#fightmap

A -63,0 Jorgen MATSI (6-1-0) vs Moktar BENKACI (9-4-0-1)

Jorgen astub sel korral vastu Euroopa tippliiga Cage Warriors'i veteranile, kus Moktar pidi vastu võtma kaotuse James Brum'ilt (Euroopa nr 4, groundandpound.de). Kõik tema võidud on tulnud läbi KO või alistuse, kõik kaotused läbi kohtunike otsuse.

B -65,8 Henri HIIEMÄE (4-2-0) vs Fouad MESDARI (10-6-0)

Henri astub sel korral samuti vastu Euroopa tippliiga Cage Warriors'i veteranile, kus Fouad pidi võtma vastu kaotuse Graham Turner'ilt (Euroopa nr 7, groundandpound.de). Mehe võidukontol on 1 nokaut, 5 alistust ja 4 kohtunike otsust, kaotuspoolele jääb 1 nokaut ja 5 alistust.

B -65,8 Jüri JÕGISTE (2-0-0) vs Aurelien BAUP (2-1-0)

Jüri vastane on taipoksitausta (20+ matši) ja tugeva füüsisega sportlane, kellel vabavõitluses võidukontol üks alistus ja üks kohtunike otsus ning kaotuspoolel samuti üks alistus.

A -61,2 Lauri ÜLENURM (3-5-0) vs Amine CHIBI (1-2-1)

Lauri vastase võidukonto koosneb ühest kohtunike otsusest ning kaotuspoolel on 1 alistus ja 1 kohtunike otsus, lisaks üks viik. Amine'i amatöörkontol on 4 võitu ja 2 kaotust. Prantslasel on Ülenurme ees 5-sentimeetrine pikkuse-eelis ja 12-aastane vanuse-eelis.

C -61,2 Sten SAAREMÄE (amatöörrekord: 5-4-1) vs Abdel LIF (amatöörrekord: 4-2-0, profirekord: 2-0-0)

Alates möödunud aasta detsembris saadud võidust Nikita Vrona üle on Saaremäe olnud võidulainel – tulemuseks 1 tehniline nokaut ja 5 kohtunike otsust. Stiililiselt eelistab Tartu võitleja püstivõitlust, mängides väga mitmekülgselt nii käe- kui ka jalalöökidega. Saaremäe on ühtlasi Eesti kõige populaarsema amatöörvõitleja internetihääletuse võitja, kes valiti meie parimate amatöörsportlaste hulgast.

Steni vastast iseloomustab kõige paremini videoklipp tema eelmisest matšist, mille ta pidas aprillikuus: http://youtu.be/C0sdOqsmJqU?t=2m20s. Kuigi kaalu poolest Stenist mõnevõrra kergem, on tegemist väga tehnilise ja terava võitlejaga.

C -77,1 Kaspar KRAAV (amatöörrekord: 5-6-1) vs Idriss M'ROIVILI (amatöörrekord: 3-1-0)

Kaspar on kogenud amatöörvõitleja, kes tegelenud MMA-ga juba 5 aastat ning selle aja jooksul jõudnud areenile kaheteistkümnel korral. Kuigi kaotusi on mehel rohkem kui võite, on areng olnud hea ning tuleb ka arvestada, et vastased ei Eestis ega Soomes pole olnud papist poisid. Sel suvel oli Kaspar esmakordselt treenimas ka välismaal, veetes 5 nädalat Iirimaal John Kavanagh' SBG klubis, kust tänaseks on sirgunud juba mitu UFC võitlejat. Sel ajal, kui Kaspar ise trenni ei tee, töötab ta Tartu spordiklubis Võimla püstivõitluse treenerina.

Idrissil on treeningkogemust 4 aastat ning selle aja jooksul on ta MMA võidukontole kogunenud 3 võitu läbi kohtunike otsuse ning üks kaotus läbi alistuse. Enne vabavõitluse juurde asumist lõi mees käe valgeks ka K-1 reeglite järgi võisteldes, kus tulemuseks 4 võitu (üks TKO ja kolm kohtunike otsust) ja 1 kaotus (kohtunike otsus).

C -70,3 Kuldar NEI (amatöörrekord: 2-0-0) vs Alexandre ROUMETTE (profirekord: 3-5-0)

Kuldaril on võistluskogemust oluliselt vähem kui eelpool kirjeldatud võitlejatel, aga see-eest on need kaks matši käinud väga kõva pauguga – tulemuseks 1 alistus ja 1 kohtunike otsus. Oluliselt rohkem on Kuldar võistelnud judos, mida harrastas enne täisealiseks saamist tubli 8 aastat. Stiililiselt eelistab Tallinna võitleja oma vastased lennukalt maha viia ning need seal rämeda survega kinni mängida. Kuigi löömist kasutab mees siiani peamiselt vaid ülejäänud mängu ettevalmistamiseks, ei saa teda selles distantsis kindlasti alahinnata: Kuldar lööb vähe, aga täpselt ja kõvasti – oskus, mida pole antud just paljudele.

Kuldari vastase Alexandre'i kindel eelistus on püstivõitlus, mida mees ka eriti mitmekülgselt löökidega täidab. Oluliselt suurem kogemustepagas (2 amatöörmatši vs 8 profimatši) annab talle samuti Kuldari ees mõningase mängueelise.

C -83,9 Andrus JOA (amatöörrekord: 3-1-0) vs Rait RAIDLA (amatöörrekord: 2-1-0)

Andrust oleme ühe Raju õhtusel kaardil juba näinud – Raju 5-l tõi Andrus puuri tõelise püstivõitluse tulevärgi, võttes esimeses raundis oma vastase üle tehnilise nokaudi. Kokku on tema võidukontol 1 nokaut, 1 alistus ja 1 kohtunike otsus ning kaotuspoolel 1 alistus. Taipoksi taustaga (cà 18 matši) Andrus töötab igapäevaselt Paldiski komandos päästetöötajana.

Rait tutvus kaks ja pool aastat tagasi Henri Hiiemäega ning sealt edasi enam pikka juttu ei olnud – kohe viis tee ka Pärnus toimuvatele vabavõitluse treeningutele. Rait on kokku pidanud 3 matši – võidukontol 1 nokaut ja 1 kohtunike otsus ning kaotuspoolel 1 alistus. Lisaks vabavõitlusele panustab igapäevaselt ehitajana töötav võitleja aega ka jõusaalispordile.

Sportlik vabavõitlus ehk MMA on kahevõitlusala, mille eesmärgiks on selgitada sportlikus keskkonnas välja parim võitleja. Raju on Eesti Sportliku Vabavõitluse Liiga, mille matšid toimuvad Eestis ainulaadses, võrkaiaga piiratud puuris. Järgmine sündmus – Olly RAJU 12 – toimub 19. oktoobril 2013 Tartus A. Le Coq spordimajas. Raju on võimalus jälgida ka neil, kes kohale tulla ei saa – kogu sündmusest tehakse Postimehe vahendusel rahvusvaheline HD-kvaliteediga otseülekanne aadressil postimees.ee/raju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles