Rooney: tahtsin ManUst lahkuda van Persie tõttu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wayne Rooney.
Wayne Rooney. Foto: SCANPIX

Manchester Unitedi jalgpalliklubi ründeäss Wayne Rooney andis lõpuks pärast mitu kuud kestnud spekulatsioone teada, miks ta soovis sel suvel klubist lahkuda.

Suvisel üleminekuperioodil tundis Rooney vastu kõige elavamat huvi Chelsea, kes tegi 27-aastase inglase eest ka mitu kopsakat pakkumist. Unitedi värske peatreener David Moyes kinnitas, et Rooney pole müügiks ning nii jäigi mees ManUsse.

Nüüd on Rooney tunnistanud, et tema lahkumissoovi taga oli eelmisel hooajal Robin van Persie saabumine. «Kõik klubis teadsid, kus ma tahan mängida ning ilmselt seetõttu olingi pettunud,» tunnistas Rooney. «Mul kästi mängida keskväljal, kus ma ei tahtnud olla. Tundsin, et mu enda karjääri huvides peab tulema hetk, kui olen isekas,» selgitas Rooney pärast van Persie tulekut toimima hakanud töökorraldust.

«Ma tundsin keskväljal mängides, et saan hakkama küll, aga ma ei tahtnud seal mängida. Mul ei ole kunagi varem olnud probleemi mängida väljaspool enda tavapärast positsioooni, aga tundsin, et väärin õigust mängida enda kohal ning seda lihtsalt ei juhtunud,» rääkis Rooney.

ManU ründeäss lisas, et tuleviku suhtes ta kindlaid lubadusi jagada ei taha. «Ma ei hakka ringi käima ja ütlema, et tahan siia jääda või ära minna. Olen keskendunud ja teen kõvasti tööd. Olen fokusseeritud ja tahan inimestele tõestada, et kuulun parimate mängijate hulka. Eelkõige tahtsin seda tõestada just endale,» lisas Rooney.

Rooney liitus ManUga 2004. aastal. Käesolevat hooaega on tiitlikaitsja alustanud üsna tagasihoidlikult, hetkel ollakse liigas üheksandal kohal. Rooney ja van Persie on mõlemad suutnud seitsme mänguga lüüa liigas kolm väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles