Ühegi kriimuta pääsenud Aigar Leok veetis nädal aega intensiivravipalatis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algaval MM-hooajal jääb Aigar Leoki (esiplaanil) ülesandeks kaaslaste ergutamine.
Algaval MM-hooajal jääb Aigar Leoki (esiplaanil) ülesandeks kaaslaste ergutamine. Foto: Karli Saul

Eesti ühe parema krossimehe Aigar Leoki hoo­aeg lõppes juba enne MM-sarja algust. Väliselt ­kerge, kuid tegelikkuses väga valusa kukkumise ­järel tuvastati Itaalia tehasemeeskonnas TM sõitval Leokil maksarebend.



Aigar Leokiga juhtus õnnetus Itaalia lahtiste motokrossi meistrivõistluste teisel etapil Castiglione del Lagoses veebruari viimasel päeval, kui eestlane kukkus avasõidus.



«Keegi täpselt ei teagi, kuidas õnnetus juhtus, ning ka Aigar ise seda üksikasjalikult ei mäleta,» sõnas krossimehe isa Aivar Leok, kes sõitis pärast õnnetust Itaaliasse poja juurde. «Praegu võib välja pakkuda mitu varianti, kuid midagi kindlat ei oska öelda. Ta võis lenksuga löögi kõhtu saada, maas võis mingi kivi olla, millele ta otsa kukkus, või juhtus hoopis midagi muud.»



Kuigi motomehe isa sõnul on pojal olnud karjääri jooksul kindlasti palju raskemaid kukkumisi, siis sel korral olid tagajärjed küllaltki rasked.



«Aigaril oli juhtunu tagajärjel maksarebend ning talle tehti kaks operatsiooni,» avaldas Aivar Leok. «Kukkumine oli võrreldes varasemate õnnetustega küllaltki väike olnud, kuid sel korral oli tal ikka jõle valus.»



Kui eelmine raskem õnnetus suvel Rootsis toimunud MM-etapi kvalifikatsioonis tõi kaasa jalaluumurru, siis sel korral jäid krossimehel kõik luud terveks. «Tal ei olnud isegi ühtegi kriimu,» lisas isa.



Pärast operatsioone oli Aigar Leok intensiivravipalatis ning nüüd on ta üle toodud tavalisse palatisse. «Eile (üleeile – toim) sai ta intensiivist välja. Kümne päeva pärast peaks ta haiglast koju saama,» täpsustas Aivar Leok.



Kui esialgu pole edasist tegevuskava täpsemalt paika pandud, siis krossimehe isa sõnul siirdub karjääri jooksul ka mitmel korral rangluu murdnud Aigar Itaaliast esmalt edasi Belgiasse.



«Eks ta hakkab seal vaikselt treenima. Esialgu saab ta arvatavasti lihtsalt natuke käsi ja jalgu liigutada,» lisas isa. «See hooaeg on siiski aia taga. Kogu juhtunu oli üks suur miinus.»



Kui intensiivravipalatis sai Aivar Leok poega lubatud külastusaegadel ainult vaatamas käia, siis pärast tavapalatisse ületoomist sai ta Aigariga ka natuke juttu puhuda. «Ta viskas juba natuke nalja ka,» avaldas isa. «Aga eks meeleolu on juhtunu tõttu ikka väga kurb.»



Algav hooaeg jääb Aigar Leokil suure tõenäosusega vahele ning praeguseks pole veel ka selge, millal krossimees uuesti tsikli selga võiks istuda. «Sellest pole veel juttu olnud,» täpsustas isa.



Siiski ta tunnistas, et saadud vigastused ei tohiks tulevikus motomehel segada normaalset elu elamast. 



Samas võivad sellised rasked õnnetused lõpetada tippsportlase karjääri ka küllaltki noorel sportlasel. «Kindlat ei ole praegu midagi. Eks iga järgnev päev näitab, mis tulevikus võib saama hakata,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles