Jalgpalli meistriliiga avavoor kulges uisutades

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Neemelo (rohelises) hoolitses 3:0 võidumängus Narva Transi üle Levadia kahe esimese värava eest.
Tarmo Neemelo (rohelises) hoolitses 3:0 võidumängus Narva Transi üle Levadia kahe esimese värava eest. Foto: Toomas Huik

Eesti meistriliiga avavoorus tuli mängijatel lisaks palliveeretamisoskusele näidata end ka tugevate uisutajatena, kuna kargest talvest kurnatud väljakud sätendasid jäisest härmatisest.



«Ega see päris jalgpall polnud, rohkem uisutamine,» tõdes valitseva meistri FC Levadia kasuks 3:0 võidumängus Narva Transi üle kaks väravat löönud Tarmo Neemelo. «Kardan, et lumi ei sula veel niipea ära ja 1. voor või koguni poolteist tuleb sellistes tingimustes mängida.»



Tõepoolest oli näha, et nii mitmedki mängijad polnud ilmastikuoludega sina peal ja näiliselt lihtsas kohas kukkumisi esines üsna palju. Üsna samasuguses taktis kulges ka avavooru teine põnevuskohtumine Sillamäel, kus kohalik esindusklubi võttis vastu FC Flora. Selle mängu tingimused muutis kraadi võrra kergemaks vaid asjaolu, et avavile anti Levadia–Transi lahingust kaks ja kolmveerand tundi varem.



«Esimesel poolajal päike natukene aitas ja soolatatud väljak oli enam-vähem korras. Teisel poolajal läks asi tunduvalt hullemaks,» kommenteeris Flora 2:1 võiduga oma peatreenerikarjääri esimese võidu võtnud Martin Reim, kes kordas siiski vana tõde. «Õnneks on tingimused võrdsed ja kõigile sama nigelad. Tuleb lihtsalt piisavalt targalt mängida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles