Tombak on enne Valloonia tuuri viimast etappi 19. kohal

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Tombak.
Janek Tombak. Foto: Raigo Pajula.

Belgias toimuvat mitmepäevasõitu Tour de Wallonie (UCI kategooria 2.HC) juhib enne viimast etappi kodumaa teedel sõitev Greg van Avermaet (Silence-Lotto), eestlastest hoiab parimat kohta Janek Tombak (Mitsubishi-Jartazi), kes läheb tänasele viimasele etapile 19. kohalt.

 

Teisipäeval peetud 201,9 kilomeetri pikkuse etapi võitis belglane Gianni Meersman kaasmaalase Geert Verheyeni ees.

Kalle Kriit ja Tombak ületasid lõpujoone grupis, mis kaotas võitjale 4.07, vahendab rattaprofid.wordpress.com.

Kriit sai 17. koha ning Tombak 29. koha. Tanel Kangert kaotas sel etapil võitjale 4.34 ning tema kohaks märgiti 38. Erki Pütsep lõpetas 70. positsioonil.

Enne viimast etappi hoiab liidrisärki enda seljas endiselt Greg van Avermaet. Kuue sekundiga kaotab talle kuulus itaallane Paolo Bettini (Quick Step) ning kolmandat kohta hoiab soomlane Jussi Veikkanen (Française des Jeux).

Tombak on parima eestlasena 19. kohal, kaotades liidrile 42 sekundiga. Kangert on Tombakust kaks kohta tagapool, tema kaotus van Avermaetile on 1.02. Erki Pütsep on enne viimast etappi hoidmas üldjärjestuses 31. kohta (kaotus liidrile 3.55) ning Kriit on 54. kohal (kaotust 16.13). Kangert hoiab noorte ratturite arvestuses prantslase Pierre Rollandi järel teist kohta.

Täna sõidetakse tuuril 173,5 kilomeetri pikkune otsustav etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles