Neljapaat sõitis Pekingisse

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Kuzmin (esimene), Allar Raja, Vladimir Latin, Kaspar Taimsoo
Igor Kuzmin (esimene), Allar Raja, Vladimir Latin, Kaspar Taimsoo Foto: Ants Liigus

Õige pea kulmineerub pikk, nelja aastane olümpiatsükkel Pekingis toimuvate suveolümpiamängudega. Täpselt nagu Ateenas, on ka nüüd jõudnud sõudjad ihaldatud veele kolme paatkonnaga. Eile lendas Hiinasse meie lootustandev paarisaeru neljapaat.

Eessõudja Allar Raja: «See on minu esimene olümpia ja nüüd hakkab küll vaikselt kohale jõudma, et üks unistus on täitumas. Kui anname endast parima, vaid siis saab rahule jääda. Kogu töö on nüüd tehtud ja loodan, et näitame sisu ja meie fännid jäävad rahule,» vahendab soudeliit.ee.

Igor Kuzmin: «Peking on minu teine olümpia. Enesetunne enne äralendu on viimase peal ja tunnen, et oleme täiesti pingevabad. Läheme Hiinasse oma tööd tegema!»

Vladimir Latin: «Üks minu suuri unistusi on olnud olümpiale pääsemine. Nüüd on see täitumas, kuid ma olen selle nimel ka tohutult pingutanud. Olen rõõmus ja usun, et suudame ka pöidlahoidjaid üllatada.»

Kaspar Taimsoo: «Tulemas on üks võistlus nagu võistlus ikka. Usun, et küll kohapeal hakkab asi pärale jõudma. Olümpia on uus kogemus, kuid tunnen, et lisapingeid see mulle ei sea.»

Treener Matti Killing: «Vahepealsest, meeste vahetustega seotud mõõnast saime lõpuks üle. Paat hakkas taas libisema ja see sisendas meile küllaga optimismi. Tundub, et kvartett võib oma parimate päevade sõitu teha küll. Aklimatiseerumiseks vajame kümmet päeva.»

Kuna Eesti sõudjatele on pandud eelnevate tulemustega suuremaid lootusi, siis on nende päralt ka tavapäraselt suurem taustameeskond. Seega kuulub koondisse koguni kaks füsioterapeuti, sest üks ei peaks rängale töökoormusele lihtsalt vastu. Neljapaadi liikmete lihaseid masseerib Ulvi Veiden, kahepaadimeeste Jüri Jaansoni ning Tõnu Endreskoni ja ühepaadisõudja Andrei Jämsä eest kannab hoolt Priit Teniste.

Küsimusele, millises seisus on kahepaadiässade muskulatuur, vastas spetsialist Teniste, et olukord on lootustandev, kuid loomulikult ei hakanud ta midagi ennustama.

Olümpiakoondisse kuuluvad ka sõudjate ihuarst doktor Muza Lepik ja mänedzer Jaan Tults. Varumehena kuulub võistkonda kunagine neljakordne juunioride maailmameister Leonid Gulov.

Neljapaat ja taustajõud jõuavad olümpialinna 30. juuli hommikul kohaliku aja järgi kell 9.50. Avastardi teeb meeskond 10. augustil kohaliku aja järgi kell 16.50.

Jaanson ja Endrekson ning Jämsä ja nende treener Tatjana Jaanson lahkuvad Hiina poole 1. augustil kell 17.40 väljuva lennuga kõige pealt Helsinkisse ja sealt edasi Amsterdami. Nende avastart toimub 9.augustil kohaliku aja järgi pealelõunasel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles