Segateates sõidab Eestil avavahetust Lehtla, ankrumees on Kaldvee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martten Kaldvee sõidab Kontiolahti MK-etapil segateates Eesti viimast vahetust.
Martten Kaldvee sõidab Kontiolahti MK-etapil segateates Eesti viimast vahetust. Foto: Sille Annuk

Eesti laskesuusatamise koondise peatreener Hillar Zahkna avaldas homme Soomes Kontiolahtis MK-etapil segateates võistleva Eesti võistkonna koosseisu.

Segateates sõidavad naised 6 km ja mehed 7,5 km. Eesti esimest vahetust sõidab Kadri Lehtla, teisena läheb rajale Eveli Saue, kolmandas vahetuses on Priit Viks ning ankrumees on Martten Kaldvee.

«Evelil oli küll esmaspäeval palavik, aga ei midagi hullu, ta saab homme võistelda,» sõnas Zahkna.

Sellises koosseisus pole Eesti varem segateates võistelnud, seetõttu ei osanud Zahkna ka võimalikku tulemust ennustada. «Kohtade peale me ei mõtle,» märkis Zahkna. «Vaja on lihtsalt korralik esitus teha.»

«Selge on see, et Saksamaa, Norra ja Venemaaga me võistelda ei suuda,» lisas ta naerdes.

Kuna segateade olümpiamängude kavasse ei kuulu, jagatakse sel alal hooaja viimasel MK-etapil Hantõ-Mansiiskis välja ka MM-medalid. Paraku ei õnnestu Eestil ka siis oma parimat nelikut välja panna. «Hantõ-Mansiiskis võistlevad suure tõenäosusega Lehtla, Saue, Viks ja Daniil Steptšenko,» rääkis Zahkna. «Indrek Tobreluts, Roland Lessing, Kauri Kõiv ja Priit Narusk võistlevad sõjaväelaste MMil patrullsuusatamises, meie jaoks on ka see tähtis võistlus. Pole midagi teha, et see sel aastal MK-etapiga kokku jookseb.»

Kontiolahti MK-etapil võisteldakse lisaks segateatele veel laupäeval sprindis ning 60 paremat pääsevad pühapäevasesse jälitussõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles