Ime aitas Vitoria klubi veerandfinaali

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitoria Caja Laborali mängijad rõõmustamas
Vitoria Caja Laborali mängijad rõõmustamas Foto: AFP / Scanpix

Korvpalli euroliigas pakkus eilne hilisõhtu imelise mängu, kus Vitoria Caja Laboral jõudis läbi taktikalise kavaluse ning õnne veerandfinaali.

Korvpalli euroliigas pakkus eilne hilisõhtu imelise mängu, kus Vitoria Caja Laboral jõudis läbi taktikalise kavaluse ning õnne veerandfinaali.

Enne alagrupi viimast vooru oli Vitorial ning Venemaa Himkil võrdselt kaks võitu ja kolm kaotust. Omavahelised mängud olid võrdse tulemusega viigis, seega pidi mõlema klubi võidu korral saama otsustavaks üldine korvide vahe. Selles olid enne eilsest kuuepunktiline paremus Vitoria poolel.

Hispaania klubi kohtus kodus eile Zagrebi Cibonaga, Himki võõrustas aga Olympiakost. Edasipääs oli praktiliselt käes Himkil, kes juhtis peaaegu kogu kohtumise vältel 15-20 punktiga, Vitoria oli aga Cibona vastu pidevas kaotusseisus.

Veel kolm minutit enne lõppu oli Vitoria meeskond 14-punktilises kaotusseisus, ent tänu võimsale üleväljapressingule jõudis seisu viigistada. Lõpu eel oli nende tagamehel Marchelinho Huertasel võimalik vabavisetega võit tuua, ent mees viskas meelega ühe mööda ja teise sisse ning viis mängu lisaajale. See oli vajalik selleks, et veerandfinaali pääsemiseks vajasid nad suuremat võitu.

Lisaajal korraldasid koduväljakul mänginud Vitoria klubi mängijad tõelise viskekontserdi ning võitsid 102:90. Asjade selline käik nõudis Himkilt omakorda 19-punktilist võitu Olympiakose üle, ent Venemaa klubi võidunumbriteks kirjutati 96:83. Vitoria Caja Laboral jõudis veerandfinaali.

Korvpalli Euroliiga veerandfinaalpaarid:

Barcelona – Madridi Real

Maccabi – Partizan

CSKA – Caja Laboral

Olympiakos – Asseco Prokom

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles