Tiit Kivisild läks takistussõidu Kesk-Euroopa liigat juhtima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Kivisild hobusel Cinnamon.
Tiit Kivisild hobusel Cinnamon. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast möödunud nädalavahetusel Varssavis peetud takistussõidu Kesk-Euroopa MK-etappi asus meie liigas 60 punktiga juhtpositsioonile Tiit Kivisild, kes saavutas teise koha ka pühapäevases GP sõidus.

Eesti Ratsaspordi Liidu spordidirektori Riina Pilli sõnul järgneb meie liigas Kivisillale kahepunktise vahega Tallinnasse finaalvõistlusele saabuv türklane Sencer Horasan.

«Venelased Špakovski ja Berestov Tallinnas ei osale, mistõttu võib nende punktid sisuliselt annulleerida. Seega on tinglikult kolmas Rein Pill 54 punktiga, neljas lätlane Andis Varna 52 ja viies Gunnar Klettenberg 49 punktiga. Õnnestumise puhul on võimalus MK-finaali pääseda lausa kolmel Eesti koondise sportlasel,» rääkis Pill.

Tema sõnul on hetkel liigas kuuendal positsioonil venelane Vladimir Beletski, kes lõpetas möödunud aastal liiga teise kohaga ning osales ka Las Vegases toimunud MK-üldfinaalis. «Mullune meie liiga võitja bulgaarlane Angel Niagolov omas Kesk-Euroopa lõuna regioonis küll kolmandat positsiooni, kuid Tallinna finaalvõistlusele ta ei saabu, mistõttu ei konkureeri ta ka MK-liiga esikohtadele,» lisas Pill.

Tallinn International Horse Show'l jagatakse MK-arvestuse punkte kolmest sõidust: neljapäevasest kuni 145 cm kõrguste tõketega parkuurist, mis peetakse nn tabel C põhimõttel; reedesest ümberhüpetega 150 cm parkuurist ning pühapäevasest Alexela GP-st ehk ümberhüpetega 155 cm parkuurist. Arvesse lähevad kõik kolm sõitu. Aprillis Šveitsis toimuvasse finaali kvalifitseeruvad liiga kolm paremat.

Eestit esindab FEI Maailma Karika Kesk-Euroopa finaalsõitudes kogu takistussõidukoondis koosseisus Rein Pill, Gunnar Klettenberg, Tiit Kivisild, Hanno Ellermann ja Urmas Raag.

Lisaks koondislastele teevad eestlastest CSI taseme sõitudes kaasa ka Heiki Vatsel, Andres Treve, Katrin Pill, Andrus Kallaste, Andres Udeküll, Margit Mägi, Triin Bergmann, Rainer Hõim ja Marin Varblane.

Kokku osaleb Tallinn International Horse Show’l 25 Eesti ratsanikku 47 hobusel.

Lisaks FEI takistussõidu MK-sarja  Kesk-Euroopa liiga finaalile leiab tänavuse suurürituse raames aset ka esimest korda Eestis sisetingimustes peetav rahvusvahelisel tasemel koolisõiduvõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles