Sprinterite norralasest treeneri saatus selgub aprillis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprindikoondise norralasest peatreener Bjørn Kristiansen.
Sprindikoondise norralasest peatreener Bjørn Kristiansen. Foto: Raigo Pajula

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver istus nädalavahetusel koos sprinterite norralasest treeneri Bjørn Kristianseniga mitmeks tunniks maha ning vahetas temaga mõtteid ja seisukohti.


Põhiküsimuseks oli, kuidas edasi minna? Kas üldse üheskoos edasi minna?



Vastuseid veel pole. Ees seisab suur analüüsiaeg. Fakt on, et ka tänavu ei suutnud Kristianseni õpilased eesmärki täita. Kui hooaja alguses teatas norralane enesekindlalt, et tänavu astub keegi Eesti sprinteritest MK-sarjas poodiumile, siis kurb tõsiasi on, et ükski eestlane ei pääsenud isegi mitte finaali. Hooaja parimaks jäi Kein Einaste Otepää MK-etapi seitsmes koht.



«Ma ootaks veel natuke sprinteritele hinnangu andmisega. Aga kui seda siiski teha, siis nii kurb kui see ka pole – hinnang ei saa kuigi kõrge olla,» sõnas Alaver, kelle sõnul otsustab suusaliidu juhatus, kas norralane jätkab või mitte.



Väga palju sõltub ka Eesti suusaliidu majanduslikust seisust – kas norralase palkamiseks ja sprindimeeskonna jätkamiseks leidub piisavalt raha.



Millal küsimus suusaliidu juhatuse päevakorda jõuab, pole veel teada. Kristianseni sõnul on aprilli alguseks selge, kas ta jätkab või mitte. Kõigepealt tahetakse ära oodata Eesti meistrivõistlused.



«Küsimused on õhus – kas minu oskused pole piisavalt head või pole materjal piisavalt hea? Või midagi kolmandat?» küsis Kristiansen ja lisas: «Samas ma olen näinud, et meestel on sisu ja nad on võimelised tippkonkurentsis sõitma. Võimalik, et asi on siis tõesti minus – ma pole õige mees eestlasi treenima. Tegelikult on praegu emotsioonid veel liiga värsked, et midagi öelda.»



Lähiajal istub ta koos sprinteritega maha ja küsib nende arvamust, kuidas edasi minna. Ees seisab süvaanalüüs.



Samas tõdes Kristiansen, et juhul kui talle antaks võimalus eestlaste treenerina jätkata, siis ta teeks seda. «Ma pole oma eesmärki siin veel täitnud. Aga kui jätkata, siis pean olema kindel, et inimesed usuvad minusse kui treenerisse. Kindlasti peame muutma ka oma ettevalmistusmudelit, sest seni pole see end õigustanud,» sõnas Kristiansen mornilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles