Taiwani tuuri staar Kirsipuu: naudin sõitu, võtan rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu (paremal) ja šveitslasest meeskonnakaaslane Roger Beuchat treenisid enne Taiwani tuuri riigi lõunaosas asuvas Kaohsiungi linnas.
Jaan Kirsipuu (paremal) ja šveitslasest meeskonnakaaslane Roger Beuchat treenisid enne Taiwani tuuri riigi lõunaosas asuvas Kaohsiungi linnas. Foto: CKT tmit-Champion System

Viiendas kümnes olev rattakuulsus Jaan Kirsipuu on jõudnud rännakutega Taiwani. Kuna nii säravate tiitlitega sportlane pole sealsel velotuuril varem osalenud, tegid korraldajad eestlasega intervjuu.



Armeenias registreeritud meeskonna CKT tmit-Champion Systemi ridadesse kuuluv Kirsipuu on 32. korda toimuva mitmepäevasõidu aegade kuumim nimi.


Kuid need ajad, mil Kirsipuu eluga riskides ennastsalgavalt grupifinišites tegusid tegi, on möödas.



«Minu jaoks on tähtsaim nautida sõitu ja tunda end iga päev hästi. Võtan rahulikult. Küll tulemused tulevad,» lausus Kirsipuu.



2006. aastal elukutseliste leerist taandumisest teatanud, kuid ametlikult siiski profileeris võistlev Kirsipuu tunneks heameelt ka siis, kui näiteks tema tiimikaaslane Mart Ojavee esikoha napsaks või kokkuvõttes kõrge koha nimel heitleks.



«Kannatamine ei paku mulle enam mõnu ja Taiwani tuuril pole ma isiklikult au ja kuulsuse peal väljas,» kinnitas Kirsipuu. «Kui ma ei võida, siis loodan, et vähemalt keegi teine meie võistkonnast suudab seda või püüab kõrget kohta kokkuvõttes. Üritan oma kogemustega teistele tulu tekitada.»



Hooaega jaanuaris Araabia Ühendemiraatides alustanud ning seejärel Indias ja Singapuris võistelnud Kirsipuu tunnistas, et ta pole heasse vormi jõudnud, kuid üritab seda nutikusega korvata.



Ka ei teinud proffide seas üle saja võidu teeninud Kirsipuu suurt numbrit sellest, et Taiwani tuuril on raadioside keelatud. «Ma pole raadiot karjääri vältel eriti kasutanud ja puudust ma sellest ei tunne,» ütles ta.



Kahel esimesel etapil Kirsipuul ja Ojaveel paremate sekka asja polnud. Ojavee sai esimesel päeval 13. ja Kirsipuu 78. koha, eile oli Kirsipuu 22. ja Ojavee 52.



Tagasilöök tabas Ag2r’i ratturit Rene Mandrit, kes pidi pühapäeval põlvevalu tõttu Türreeni-Aadria mere velotuuri 5. etapil sadulast astuma.



Kolmel esimesel etapil peagrupis lõpetanud Ag2r’i rattur kukkus ühel 4. etapi laskumisel. «Vihma sadas ja oli libe. Sain natukene haiget, enesetunne polnud super ja sain 48. koha. Põlved valutasid ja olin sunnitud sadulast ronima,» kirjutas Mandri pühapäeval oma blogis.



Eile lisas Mandri Postimehele: «Samas kurvis oli mitu kukkumist. Kuna üks põlv oli katki, langes teisele suurem koormus ning tekkis väike põletik. Arvan, et mõnepäevasest puhkusest peaks piisama. Väga kahju, et pidin katkestama. Olin meeskonna liider ja mind usaldati. Tahtsin enne Giro d’Italiat ühe tuuri läbida.»



Vigastusest hoolimata uskus Mandri, et osaleb laupäeval Milano – San Remo ühepäevasõidul. «Minu asemel pole kedagi teist starti panna, sest meil on kümme meest erinevate traumadega audis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles