Baruto vajab ozekiks tõusmiseks vähemalt 13 võitu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baruto
Baruto Foto: Reuters / Scanpix

Jaapani sumoliidu ametnik, kes vastutab sumokate edutamise eest sumo edetabelis, teatas, et eestlane Kaido Höövelson ehk Baruto peab käimasoleval Haru-basho’l võitma vähemalt 13 kohtumist, et tõusta ozeki’ks.

Üldiselt on kirjutamata reegel see, et sekiwake peab võitma kolmel järjestikusel turniiril kokku 33 matši, et tõusta sumohierarhias teisele kohale ehk ozeki’ks, vahendab Cibersumo.

Baruto teenis eelmisel turniiril 12 ning üle-eelmisel turniiril üheksa võitu, lihtne arvutustehe näitab, et 33 võidust jääb tal puudu 12. «Ta vajab rohkem kui 12 võitu,» teatas aga sumoliidu ametnik Tomozuna.

Kui reporter küsis ametnikult, kas see tähendab, et 13 võitu oleks juba piisav, vastas Tomozuna: «Sellest võib juba piisata, tõesti. Aga lisaks peab ta ka turniiri esikoha nimel heitlema.»

Baruto on käimasolevat turniiri alustanud väga hästi ja võitnud kõik kolm kohtumist. Homme läheb ta vastamisi lääne-komusubi Aminishikiga, kellel on praegu kirjas üks võit ja kaks kaotust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles