Venemaa tippkergejõustiklased said võistluskeelu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Soboleva.
Jelena Soboleva. Foto: Reuters/SCANPIX.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) kehtestas dopingukahtluse tõttu esialgse võistluskeelu seitsmele Venemaa naiskergejõustiklasele, kelle seas oli mitu olümpiamängude medalikandidaati.

Võistluskeelu said 800 meetri jooksja Svetlana Tšerkassova, 1500 meetri jooksja Julia Fomenko, vasaraheitja Gulfija Hanafejeva, kettaheitja Darja Pištšalnikova, 800 ja 1500 meetri jooksja Jelena Soboleva, 1500 meetri jooksja Tatjana Tomašova ning 1500 ja 5000 meetri jooksja Olga Jegorova, teatas iaaf.org.

IAAFI teatel kasutasid nimetatud sportlased teiste inimeste uriiniproove ning rikkusid sellega dopingukontrolli protseduuri. Petuskeemi uuriti juba rohkem kui aasta aega.

Venemaa olümpiakoondisesse kuulusid keelu saanud sportlastest viis ning nad olid ka kindlad kandidaadid medalitele.

Jelena Soboleva on maailma edetabelijuht nii 800 meetri kui 1500 meetri jooksus. Tomašova on viimasel alal edetabeli teine ja Fomenko seitsmes. Pistšalnikova on aga edetabelijuht kettaheites ning Hanafejeva vasaraheite edetabeli viies.

Sportlastel on kaks nädalat aega, et taotleda selgituste andmist rahvuslikus alaliidus, mis tuleb seejärel läbi viia kahe kuu jooksul.

Rahvusvaheline Kergejõustikuliit ei anna ühtki kommentaari enne, kui oma lõpliku otsuse on langetanud Venemaa Kergejõustikuliit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles