Oliver Kruuda poeg osaleb JWRC-sarjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda Mulgi rallil.
Karl Kruuda Mulgi rallil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lisaks Ott Tänakule, kes sõidab N-rühma Mitsubishiga Pirelli Star Driver meeskonnas, stardib JWRC etappidel noor rallimees Karl Kruuda Suzuki Swift S1600l.

Karl Kruuda ja Martin Järveoja nimed võib leida ka 1.-3. aprillil sõidetava Jordaania ralli nimekirjast, mis on tänavuse MM-sarja kolmas etapp, vahendab ruudulipp.ee. Tegu pole küll JWRC (Junior WRC) sarja etapiga, kuid juba seal ollakse stardis Suzukiga, harjumaks uue autoga.
Sealt edasi võetakse aga suund juba Türgi poole, 16.-18. aprillil sõidetav Türgi ralli on JWRC esimeseks etapiks.

«Valik sai tehtud Suzuki osas, sest tegu on end selles sarjas tõestanud autoga. Meeskond sama, kus Urmo Aava sõitis, Suzuki Europe. Jordaania saab kindlasti olema raske ralli, kuid loodame saada väärtuslikud kilomeetrid uue autoga,» rääkis Kruuda.

Kokku on tänavuses JWRC sarjas kuus etappi, millest sõitjad, kes terves sarjas osalevad, peavad valima viis.

Kruuda ja Järveoja stardivad kruusaetappidel Türgis ja Portugalis ning asfaldietappidel Bulgaarias, Saksamaal ja Hispaanias. Lisaks on plaanis veel paar IRC sarja etappi, kuid selles osas on asjad veel lahtised.

Ka Eesti meistrivõistlused on Kruudal ja Järveojal kalenderplaanis sees. «Eestis sõidame Honda Civic Type-R võistlusautoga, vahele jääb Rapla ralli, mis on Saksamaa ralliga samal ajal. Lisaks on plaan sõita veel mõned rallid Lätis,» rääkis Kruuda.

Hooaja eesmärkidest rääkides on Kruuda tagasihoidlik. «Esimesed kaks rallit (Jordaania ja Türgi) on rasked, vaatame kuidas seal hakkama saame, kuidas on kiirus jne. Eks siis vaatab, kuidas edasi. Õppida on kindlasti palju ja usun, et saame sealt tulevikku silmas pidades korraliku kogemuste pagasi. Abi on meile ka sellest, et saame kasutada nendel rallidel startinud Urmo Aava sisevideot,» rääkis Kruuda.

Ruudulipp.ee veebilehele teada olevalt kavatsevad Türgi MM-rallil startida ka Martin Kangur ja Siim Plangi, mõlema mehe autoks on Honda Civic Type-R. Türgis teevad oma esimese stardi Pirelli Star Driver meeskonnas Ott Tänak ja Kuldar Sikk.

JWRC 2010
16.-18. aprill Türgi
28.-30. mai Portugal
9.-11. juuli Bulgaaria
20.-22. august Saksamaa

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles