Lessing: hooaeg oli hindamatu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing.
Roland Lessing. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise MK-etapil Holmenkollenis meeste 12,5 km jälitussõidus sprindiga võrreldes 15 positsiooni tõusnud ja 42. koha saanud Roland Lessing tõdes, et jälitussõiduga võis rohkem rahule jääda kui neljapäevase sprindiga.

Lessing tegi täna nelja tiiru peale kolm möödalasku ja kaotas juba kolmanda järjestiku etapivõidu teeninud prantslasele Martin Fourcade’ile 3.33,1. «See oli juba selline enam-vähem sõit, kõvemini ma praegu ei suuda,» arutles viimasest punktikohast 8,5 sekundi kaugusele jäänud Lessing. «Punktikoht oli tõesti päris lähedal, ma ei osanud arvatagi, et nii palju ettepoole tõusen. Oleks võinud ühe trahvi vähem lasta, aga samas ega kolm pole ka väga palju.»

Kuna algaval nädalal võistleb Lessing sõjaväelaste maailmamängudel, ei sõida ta hooaja viimasele MK-etapile Hantõ-Mansiiskisse, seega on MK-hooaeg tema jaoks nüüd läbi. «Viimasel ajal on ikka nii palju jura olnud, et ega seda teist kohta enam eriti ei mäletagi,» tunnistas Lessing. «Positiivne on see, et kogu hooaja vältel läksin suusarajal paremaks, vaid olümpiamängude ajal sattus mõnus auk.»

Detsembris Pokljukas jälitussõidus 16. kohalt teiseks tõusnud ja karjääri jooksul esmakordselt MK-etapil poodiumile jõudnud Lessing oma hooajale hinnet andma ei hakanud. «See oli hindamatu hooaeg, poodiumil seista oli hindamatu kogemus,» avaldas ta.

Holmenkolleni jälitussõidus oli eestlastest stardis veel ka Priit Viks. 50. kohalt alustanud Viks tegi kokku kaks möödalasku ning lõpetas 47. kohal, kaotades võitjale 4.03,2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles