Aava: hommikul polnud head sõidurütmi

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava.
Urmo Aava. Foto: Karmen Vesselov.

Soome MM-rallil nelja kiiruskatse järel kolmandal kohal asuvad Urmo Aava ja Kuldar Sikk väitsid, et hommikul oli neil probleeme õige rütmi leidmisega.

«Hommikul esimesel kiiruskatsel sõitseime väga nurgeliselt,» sõnas Aava. «Teine katse oli juba parem ning kolmas päris hea.»

Eestlased liikusid hommikustel katsetel tõusvas joones. Esmalt vahetati seitsmes koht neljanda vastu, sealt aga tõusti veel aste kõrgemale. «See teeb rõõmu, et suutsime sellise tunde juures ikkagi kiiresti sõita,» märkis Sikk. «Neljandal kiiruskatsel oli juba tunda, et sõidame päris hästi ning tuleb hea aeg.»

Ärevaid momente pole eestlased rajal veel tundnud. «Paarist kivist sõitsime üle, ent midagi hullu need ei teinud,» lausus Aava. «Need olid Soome teedele tüüpilised ning asusid sõiduroobastes. Muud varianti sõitmiseks pole, me ei saa ju hakata oma jälge ajama.»

Esimest korda karjääri jooksul WRC-sarjas kolmandal kohal asuvad eestlased peavad tähtsaks säilitada külma pead. «Loomulikult on nii kõrge koht üllatav, ent samas annab see kinnitust, et ralli eel said kõik asjad õigesti tehtud,» arutles Aava. «Püüan kohale mitte mõelda, vaid keskenduda sõitmisele ning hea tundega edasi liikumisele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles