Olümpiamängude maratonijooksud võivad toimuda mõnes muus linnas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taevas Pekingi olümpiastaadiumi kohal paistab sudune
Taevas Pekingi olümpiastaadiumi kohal paistab sudune Foto: Reuters / Scanpix

Pekingi olümpiamängude korraldajad teatasid, et neil on varuks plaan juhuks kui Pekingit kattev sudu ning õhusaaste ei peaks jooksjatel võimaldama mängudel maratoni joosta.

Naiste maratonijooks toimub 17. augustil ning meeste maraton mängude viimasel päeval, 24. augustil. Pekingi linna õhusaaste on sportlastele ja ametnikele aga suurt muret valmistamas ning sundinud olümpiamängudest loobuma ka maailmarekordimehe Haile Gebreselassie.

Ka rahvusvaheline olümpiakomitee on teatanud, et korraldajad võivad vastavalt õhu olukorrale linnas võistluste ajakava pisut nihutada, Pekingi OMi korraldajad teatasid seevastu, et kõik alad saavad peetud õigeaegselt ja mängude lõpupäevaks on kõik kuldmedalid välja jagatud, vahendab sport.err.ee.

Hiinlased ei kergitanud sealjuures oma plaanilt saladusekatet. Vaatlejad usuvad, et varuplaan näeb ette maratonijooksu üleviimist mõnda muusse, vähem saastatud linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles