Poodiumikoht muutis Roland Lessingu hooaja hindamatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing.
Roland Lessing. Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise MK-etapil Norras Holmenkollenis jõudis ainsa eestlasena taas punktikohale Kadri Lehtla, tänavu Eesti koondislastest parima tulemuse kirja saanud Roland Lessing tõmbas aga MK-hooajale joone alla.


Lessing tõusis Holmenkollenis meeste 12,5 km jälitussõidus sprindiga võrreldes 15 positsiooni ja sai 42. koha. Nelja tiiru peale kolm möödalasku teinud Lessing kaotas kolmanda järjestikuse etapivõidu teeninud prantslasele Martin Fourcade’ile 3.33,1.



«See oli juba selline enam-vähem sõit, kõvemini ma praegu ei suuda,» arutles viimasest punktikohast 8,5 sekundi kaugusele jäänud Lessing. «Punktikoht oli tõesti päris lähedal, ma ei osanud arvatagi, et nii palju ettepoole tõusen. Oleks võinud ühe trahvi vähem lasta, aga ega kolm pole ka väga palju.»



Juba täna on Lessing võistlustules sõjaväelaste maailmamängudel, seetõttu ei sõida ta hooaja viimasele MK-etapile Hantõ-Mansiiskisse. «Viimasel ajal on ikka nii palju jura olnud, et ega seda teist kohta enam eriti ei mäletagi,» tunnistas Lessing. «Positiivne on see, et kogu hooaja vältel läksin suusarajal paremaks. Vaid olümpiamängude ajal sattus «mõnus» auk, aga ülejäänud sõidud on veidi kabedamad olnud kui eelmise aasta keskmised võistlused.»



Detsembris Pokljukas jälitussõidus 16. kohalt teiseks tõusnud ja karjääri jooksul esmakordselt MK-etapil poodiumile jõudnud Lessing oma hooajale hinnet andma ei hakanud. «See oli hindamatu hooaeg, poodiumil seista oli hindamatu kogemus,» avaldas ta.



Kuigi Vancouveri olümpia lõpus arvas Lessing, et jätkab vähemalt aasta veel tippspordis, on ta praegu äraootaval seisukohal.



«Kui oma suusaklubi mind ikka toetab, siis jätkan,» selgitas ta. «Aga arvan, et kui ära lõpetan, ega siis keegi väga pahanda. Võib-olla ainult oma tütar.»



Igatahes tuleb Lessingu sõnul kevadel treeningplaanid uuesti üle vaadata. «Eelmisel suvel treenisin veidi teistmoodi kui varem,» avaldas tänavu MK-sarjas 79 punkti kogunud Lessing. «Käisin kaks korda suusatamas ajal, mil varem olen heina visanud. Aga tundub, et edaspidi peab ikka heina viskama.»



Holmenkollenis oli meeste jälitussõidus eestlastest stardis ka Priit Viks. 50. kohalt alustanud Viks tegi kaks möödalasku ning lõpetas 47. kohal, kaotades võitjale 4.03,2.



Sarnaselt Lessinguga pole ka Indrek Tobreluts sada protsenti kindel, kas jätkab tippsportlase karjääri ka tuleval hooajal.



«Kui föderatsiooni juhtkond kokku saab ja järgmise aasta eesmärgid paika paneb ning otsustab, kuidas üldse edasi minna, siis tuleb endal ka otsus teha,» selgitas aprilli alguses 34-aastaseks saav Tobreluts. «Loomulikult on küsimus ka toetajates. Süda kaldub praegu pigem jätkamise kui loobumise poole.»



Naiste jälitussõidus startis Lehtla küll 23. positsioonilt, ent jõudis lõpuks viimasena punktikohale, saades 40. koha. «Väga-väga raske sõit oli,» lausus Lehtla ohates. «Sain tegelikult juba esimese 200 meetri järel aru, et mul ei saa lihtne olema ja ainult väga hea laskmise korral oleks võimalik ettepoole tõusta. Vahepeal proovisin küll veidi kiirendada, aga ei suutnud.»



Kui sprindi 23. koha järel lootis Lehtla, et suudab jälitussõiduga oma positsiooni parandada, kinnitas ta, et pettumust siiski ei tunne. «Viimasel ringil mõtlesin, et kui õnnestub punkt kirja saada, olen teinud hea sõidu,» lausus viimasena punktikohale jõudnud Lehtla. Sõidu võitnud sakslanna Simone Hauswaldile kaotas Lehtla 4.39,8.



Laskesuusatamise hooaja viimane MK-etapp on kavas sel nädalavahetusel Venemaal Hantõ-Mansiiskis, kus segateatesõidus jagatakse välja ka MM-medalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles