Pokker on Leedus sport

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokker
Pokker Foto: AP / Scanpix

Leedu kehakultuuri- ja spordiamet andis välja määruse, millega tunnustatakse Leedu Sportliku Pokkeri Föderatsiooni (LSPF) spordialaliiduna, mis tähendab pokkeri tunnustamist Leedus ametlikult spordina.

«Leedulased jõudsid Eestist ette ja tabasid kiiremini rahvusvahelist trendi, mille kohaselt on pokker selgelt maailmas kinnistumas spordialade hulgas,» märkis värskelt asutatud Eesti Turniiripokkeri Föderatsiooni (ETPF) president Marek Reinaas.

LSPF esindajad rõhutasid, et alaliit ei kavatse taotleda riiklikest eelarvetest rahalisi vahendeid. LSPF on aga lubanud viia kokku pokkeriettevõtteid ning teisi Leedus tegutsevaid rahalist tuge otsivaid spordialaliite ja -klubisid.

Hetkel aitab LSPF Leedu meeste ragbikoondist rahalise toetuse leidmisel. Sportliku pokkeri ettevõtted on tänaseks aidanud Leedu meeste korvpallikoondisel saada kutse 2010. aasta korvpalli MMile ning taaselustada Vilniuse Žalgirise jalgpalliklubi. Ühtlasi toetatakse Leedu jäähoki kogukonda.

LSPF tegevust rahastatakse liikmemaksudest ja sponsorrahadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles