Aava põhjendas kaotatud sekundeid pehme autoga

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava and Kuldar Sikk.
Urmo Aava and Kuldar Sikk. Foto: AFP / Scanpix

Soome MM-rallil seitsme kiiruskatse järel kuuendaks langenud Urmo Aava ja Kuldar Sikk põhjendasid kolmandalt kohalt pudenemist auto liiga pehme seadistusega.

«Kiiruskatsete teistkordsel läbimisel muutusid teed hulluks ning pehme vedrustusega auto hüppas tihti roobastest välja,» selgitas Aava. «Oleme jälle kogemuse võrra rikkamad. Sellistele teedele mu idee ei sobinud.»

Aava sõnul ei soovinud ta kasutada meeskonnakaaslaste Sebastien Loebi ja Daniel Sordo autodega sarnast seadistust. «See ei meeldinud mulle. Aga nüüd tundub, et neil oli õigus,» tunnistas ta.

Seitsme kiiruskatse järel kuuendal kohal asuv Aava kaotab liider Loebile 44,8 sekundit, kolmandal kohal olevast Sordost lahutab teda 12,6 sekundit. «Loeb sõidab seal ees hullumeelseid aegu. Teistega võrdluseks piisanuks aga igal kiiruskatselt paar sekundit paremast tulemusest. Midagi hullu igatahes praegu pole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles