Taaramäe Voigtile: paneme täiega lõpuni, mina sinu esikohta ei ohusta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Cofidis

Kataloonia velotuuri 4. etapil 2. koha saanud Rein Taaramäe ütles 13 km enne lõppu koos temaga ees olnud sakslasele Jens Voigtile: paneme täiega lõpuni, mina sinu esikohta ei ohusta.



Tegemist on teise looga rattaspordi telgitaguseid tutvustavate kirjutiste sarjast. Esimene ilmus 16. märtsi Postimehes, kus selgitati, miks jooksikud neid kinni püüdnud eestlasel «kus kurat» kaduda käskisid.



209,7 km pikkusel sõidul oli pikalt eest ära vändanud kaheksapealine seltskond, mis lõpu eel lagunes ja mille riismed jälitajad alla neelasid.



Pisut enam kui 20 km enne lõppu spurtis üksinda 38-aastane Voigt, kuid viimasel tõusul hakkasid teda jälitama Taaramäe ja tšehh Roman Kreuziger (Liquigas-Doimo) ning umbes 20 km enne lõppu moodustus kolmeliikmeline juhtgrupp.



«Viimasel laskumisel panin täiega minema. Nägin, et Kreuziger jääb maha ja kutsusin Voigti endaga kaasa,» kirjeldas Taaramäe otsustavaid sündmusi. «Ütlesin talle: paneme täiega lõpuni, mina sinu esikohta ei ohusta.



Kahekesi oli kindlam ees olla ja kiirust hoida. Passides võinuks jälitajad meid kätte saada. Kuna panustan erinevalt Voigtist kokkuvõttele, polnud mul mõtet isatseda. Õnneks jõudis ka Voigt natukene ees olles tööd teha, kuid jalg oli mul kindlasti parem. Pärast finišit ütles Voigt, et olen ikka loom.»



Seega jäi vana rebase Voigti ja noore kutsika Taaramäe (sellist sõnastust kasutasid internetis tekstiversioonis otseülekande tegijad) lõpuheitlus ära. «Mul polnuks lõpus Voigti vastu võimalust, ta kaalub minust kümme kilo rohkem,» selgitas kiirenduse kallal tublisti vaeva näinud Taaramäe.



Kokkuvõttes 7. kohalt kolmandaks kerkinud Taaramäe kaotab liidrisärgi säilitanud hispaanlasele Joaquin Rodriguezele 46 sekundit. Cofidise profi sõnul on eesmärk poodiumikohta hoida ehk korrata mullu Romandia tuuril saavutatut.



«Kuigi meeskond on algusest peale minu heaks tööd rüganud, võtab sellise olukorraga kohanemine aega. Ma pole harjunud nii kõrgel tasemel tuuri üldvõidu nimel kaasa rääkima,» tunnistas kuu aja pärast 23. sünnipäeva tähistav Vändrast pärit sportlane.



Päev varem 10. koha saanud Taaramäe enesekindlus oli kõikuma löönud, sest jäi viimasel tõusul liidritest maha.



«Väga ohtlikul – tee oli järsk, auklik ja kivine – laskumisel püüdsin nad siiski kinni. Ilmselt jõin sõidu vältel liiga vähe. Parandasin vea ning kallasin sõidu vältel kolm ja pool liitrit vett kõrist alla,» rääkis Taaramäe.



Teise Cofidises sõitva eestlase Kalle Kriidi sõnul pole tänavu 11 võitu kogunud meeskond kunagi varem hooaega nii hästi alustanud. «Õhkkond on fantastiline. Kõik teevad ühe asja nimel tööd,» ülistas aastase pausi järel profileeriga liitunu.



Sel nädalavahetusel Korsika saarel toimuvaks Criterium Internationaliks – seal kohtuvad tänavu esimest korda ka Alberto Contador ja Lance Armstrong – valmistunud Kriit vigastas reedel temposõidurattaga trenni tehes põlve ja jättis vahele pühapäeval peetud Prantsuse karikavõistluste etapi.



«Sõitsin püstiasendis, kui kett suurelt hammasrattalt ootamatult väiksema peale hüppas ja ma põlve vastu lenkstangi tugevasti ära lõin. Olukord on kontrolli all, kuid enesetunne pole kiita,» ütles Kriit.



Kataloonia tuur

4. etapp, 209,7 km: 1. Jens Voigt (Saxo Bank) 4:43.28, 2. Rein Taaramäe (Cofidis), 3. Paul Voss (Milram) +0.34, 4. Michel Kreder (Garmin-Transitions), 5. Marco Marzano (Lampre), 6. Jérémy Roy (Française Des Jeux).



Kokkuvõte: 1. Joaquim Rodríguez (Katjuša) 13:48:14, 2. Xavier Tondo (Cervélo) +0.10, 3. Taaramäe +0.46, 4. Luis Leon Sanchez (Caisse d’Epargne +0.48, 5. Nicolas Roche (Ag2r) +1.20, 6. Kristijan Koren (Liquigas-Doimo).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles