Eesti meesujujad tegid ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Liivamägi
Martin Liivamägi Foto: Raigo Pajula

Kolm viimast ööd pole perekond Aljandi kodus Tallinnas eriti sõba silmale saadud. Nii Eesti ujumiskoondise peatreener Riho Aljand kui ka tema abikaasa Kaja on poole ööni üleval olnud, et arvuti vahendusel pojale kaasa elada.


Üleeile öösel võis Aljandite kodust ka kergeid rõõmuhüüatusi kuulda.  Poeg Martti võitis USA üliõpilasmeistrivõistluste esimeses divisjonis 100 jardi rinnuliujumises 52,32ga kolmanda koha.  



Kolmas koht oli seda magusam, et neljandaks jäänud Marcus Titust edestas eestlane vaid ühe sajandikuga. «Eks see oli meile kõikidele väikseks positiivseks üllatuseks. Poleks osanud seda oodata, sest tase on seal väga kõva ja ühtlane,» selgitas Riho Aljand.



Ööl vastu laupäeva rõõmustas eestlasi ka Martin Liivamägi, kes sai 200 jardi kompleksujumises isiklikku rekordit tähistava 1.43,05ga samuti kolmanda koha. Võitis Austin Surhoff 1.42,95ga.



«Martin tegi väga korraliku võistluse! Ta näitas juba eelmisel nädalal, et on heas seisus,» tõdes Riho Aljand, kelle sõnul näitasid mõlemad eestlased, et on arenguredelil tubli sammu edasi astunud.



Nii Liivamägi kui ka Aljand tegid USAs ajalugu, sest kunagi varem pole ükski Eesti ujuja USA üliõpilasmeistrivõistlustel individuaalselt esikolmikusse tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles