Barton pani asjad paika: Inglismaa jalgpallikoondis on p**k

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joey Barton.
Joey Barton. Foto: SCANPIX

31-aastane Inglismaa jalgpallur Joey Barton võttis sõna Stamford Bridge'il peetud Jalgpalliliidrite nime kandnud konverentsil, kus ta kritiseeris tugevalt Inglismaa jalgpalliliitu ning saareriigi vuti üldist olukorda.

Queen Park Rangersi nimekirja kuuluv, ent Marseille klubis laenul olev Bartin avaldas arvamust, et Inglismaa jalgpalliliit ei tee head tööd ning seetõttu pole ka tulemusi. «Inglismaa rahvuskoondis on p**k,» teatas Barton resoluutselt.

Järgmisena võttis Barton sõna nii alaliidu kui ka kõrgliiga juhtimise ja nende omavaheliste seoste teemal. «Mis on selle komisjoni mõte? Muidugi on see tark idee, kui sa oled Greg Dyke (Inglismaa alaliidu juht- toim.), sest sul on enda ees süüdistada kaheksat inimest, kui me järgmisel MMil hävime. Samuti on Inglismaa liiga juhtide poolt kaval end sellest kõigest isoleerida,» kritiseeris Barton olukorda, kus Inglismaa jalgpalliföderatsioon on määranud noormängijate arendamiseks treeneritest koosneva organisatsiooni, mis ei puutu otseselt kokku ei alaliidu ega kõrgliiga juhtidega.

«Inglismaa jalgpalliliit on arhailine; see isegi ei juhi meie riigi kõrgliigat. Inglismaa kõrgliigas on kõik pidevas võitluses, sest nad (Inglismaa alaliit- toim.) ei hooli tegelikult Inglismaa jalgpallist, vaid nende jaoks on oluline ainult kõrgliiga. Aga alaliidu kohustus on hoolida Inglismaa jalgpallist ja selle arengutest,» lisas Barton konkreetselt.

Teravkeelne mängumees kritiseeris samuti Inglismaa jalgpalli nii-öelda kuldset generatsiooni ehk David Beckhami ja Michael Oweni aegset koondist, väites, et nad ei olnudki head.

«Ütleksin, et meil ei ole häid mängijaid. Nad on küll võitnud tiitleid, aga see ei tähenda tingimata, et nad on head mängijad. Nad lihtsalt mängivad heade välismängijatega. Inimesed muudkui räägivad sellest kuldsest generatsioonist, aga minu arvates pole meil seda olnud, sest nad ei võitnud midagi,» lisas Barton.

Inglismaa koondis on hetkel hoidmas järgmise aasta MMi valikturniiril oma alagrupis esikohta, ent tihedalt astuvad kandadele Ukraina ja Montenegro. Homses MM-valikmängus võõrustab saareriik just Montenegro koondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles