Tänak kiidab autot, Gross kirub varajast tõusmist

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ralli teine päev
Saaremaa ralli teine päev Foto: Karli Saul/SCANPIX

Saaremaa rallil seitsme kiiruskatse järel liidrikohal olev Ott Tänak kiitis head autot. «Auto sõidab väga hästi – Subaru on ikka s****s parem masin, kui Mitusbishi ning see annab meile teatud edu,» lausus ta enne päeva esimest hoolduspausi. «Tegelikult on ka endal tunne väga hea ja saime algusest peale hoo hästi üles.»

Rallil jääb sõita veel neli kiiruskatset ja N-rühma autoga sõitva Tänaku edu WRC-masinat ohjava Grossi ees on 15,7 sekundit. Tänak näitas eriti head minekut just hommikul kahel esimesel kiiruskatsel. Seejuures oli Gross nendel katsetel alles viies. Päeva kolmas kiiruskatse kuulus aga jälle Grossile.

 «Tänane päev algas nii vara, et ma ei saanud end kuidagi käima,» põhjendas Gross. «Kolmandal katsel oli asi juba parem, aga nüüd tuleb hooldusalas pikk paus. Vaatame, kuidas see mõjub.»

Tänaku sõnul sõidab ta järgmistel kiiruskatsetel nii hästi kui suudab ning mingist taktikast pole eduseisus mõtet rääkida. «Eesti rallid on nii lühikesed, et taktiga pole siin midagi teha. Kogu aeg tuleb lihtsalt peal hoida,» lausus ta.

Kokkuvõttes kolmandal kohal oleva Karl Kruuda arvates võtab aga Gross teise ringiga Tänakule kaotatud sekundid tagasi ja enne viimasele katsele minekut on nende vahe ilmselt nullis. Samas tunnistas ta, et kibeleb ise kõigest 3,5 sekundi kaugusel olevat Grossi püüdma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles