Läbi aegade Hollandi suurimaks väravakütiks kerkinud van Persie: ma ei oodanud seda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin van Persie.
Robin van Persie. Foto: SCANPIX

Hollandi jalgpallikoondislane Robin van Persie lõi eilses MM-valikmängus Ungari vastu kolm väravat ja tõusis sellega läbi aegade kõige resultatiivseimaks Hollandi koondislaseks. Van Persie enda sõnul ta rekordipurustamist ei oodanud.

Van Persie viis Hollandi juhtima juba 15. minutil ning lisas kaks tabamust 42. ja 52. mänguminutil. Holland võitis Ungarit suurelt 8:1.

30-aastase van Persie nimel on pärast eilset 41 koondiseväravat ning sellega on ta läbi aegade resultatiivseim väravakütt. Klubijalgpalli Manchester Unitedis mängiv van Persie enda sõnul ei oodanud, et ta varbavigastusega mängides nii heas vormis on.

«Ma tegelikult ei arvanud, et mängin. Võtsime väikese riski,» kommenteeris van Persie pärast mängu. «Viimastel päevadel enne mängu läks mu varba olukord paremaks. Sel hommikul otsustasime, et teen kaasa tund aega. Ma ei oodanud, et see niimoodi läheb,» lisas ründeäss.

Lisaks enda suurepärasele esitusele kiitis van Persie ka oma meeskonnakaaslaseid. «Õhtu kõige parem hetk oli mu teine värav. Arjen Robbeni sööt oli suurepärane,» rääkis hollandlane.

Hollandi koondis on 25 punktiga D-alagruppi juhtimas, teisel kohal oleval Türgil on koos 16 punkti. Eesti koondis on seitsme punktiga viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles