Burkina Faso ja Elevandiluurannik tegid sammu MM-finaalturniiri suunas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Drogba (nr 11) ja Elevandiluurannik on MM-piletile lähedal.
Didier Drogba (nr 11) ja Elevandiluurannik on MM-piletile lähedal. Foto: SCANPIX

Jalgpalli MM-valikmängude Aafrika tsoonis on jõutud viimase faasi ehk viie play-off-mänguni, kus selguvad viis Musta mandri riiki, kes pääsevad järgmisel suvel Brasiilias peetavale finaalturniirile.

Esimestena peetud avamängudes said edu Elevandiluurannik ja Burkina Faso. Elevandiluurannik alistas koduväljakul 3:1 igipõlise vastase Senegali. Võõrustajad asusid juba veerandtunni möödudes kaheväravalisse eduseisu, kui esmalt oli 5. minutil penaltipunktilt täpne Didier Drogba ning 14. minutil saatis palli oma väravasse Senegali kaitsja Ludovic Sane.

50. minutil kasvatas Salomon Kalou Elevandiluuranniku eduseisu kolmeväravaliseks, ent kuuendal lisaminutil jättis Papiss Cisse tabamus Senegalile kordusmänguks veel õrna lootuse. Samas puudub Senegalil kordusmängus kodupubliku toetus, kuna mullu Aafrika karika valikmängu ajal puhkenud rahutuste tõttu karistas Aafrika jalgpalliliit neid üheaastase kodumängude keeluga. Kohtumine peetakse seetõttu hoopis Marokos.

Burkina Faso sai põnevas kohtumises 3:2 jagu Alžeeriast. Jonathan Pitroipa ja Djakaridja Kone väravatest asuti küll kaks korda juhtima, ent Sofiane Feghouli ja Carl Medjani suutsid mõlemal korral kiirelt viigistada. Kodumeeskonnale tõi siiski võidu Aristide Bance, kes realiseeris neli minutit enne mängu lõppu penalti. Seejuures oli Bance avapoolajal korra penaltilöögil eksinud.

Elevandiluuranniku ja Senegali korduskohtumine peetakse 16. oktoobril, Burkina Faso ja Alžeeria kohtuvad uuesti 19. oktoobril. Täna mängivad oma avamängu veel Etioopia ja Nigeeria ning Tuneesia ja Kamerun, teisipäeval viimase paarina Ghana ja Egiptus.


Côte d'Ivoire 3 - 1 Sénégal
by warrant
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles