Keskpärases vormis Federer loobus treeneri teenetest

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer.
Roger Federer. Foto: SCANPIX

Endine maailma esireket Roger Federer, kelle tänavune hooaeg on olnud keskpärane, teatas, et lõpetab koostöö treeneri Paul Annacone'iga. 32-aastane Federer tegi Annacone'iga koostööd viimased kolm ja pool aastat, kuid sõnas oma kodulehel avaldatud teadaandes, et on aeg proovida uut lähenemist.

«Kui koostööd alustasime, oli meil kolmeaastane plaan – võita veel üks Suure Slämmi tiitel ja kerkida taas maailma esireketiks. Need sihid said täidetud, lisandusid veel mitu eesmärki ja hulk ilusaid mälestusi. Kuid viimasel ajal tekkinud tõrgete järel pidasime palju aru ja mõistsime, et praegu on mõlema jaoks parim aeg oma teed minna,» kirjutas šveitslane.  «Paul jääb endiselt mu väga heaks sõbraks, tahan teda sügavalt tänada,» lisas Federer.

Suure slämmi turniiril võidutses Federer viimati mullu, kui jäi löömatuks Wimbledonis. Londoni olümpial sai ta hõbemedali, kuid pole sel aastal esmakordselt pärast 2002. aastat ühegi suurturniiri finaali jõudnud. Tema ainus tänavune turniirivõit pärineb Hallest.

Austraalia lahtistel kaotas Federer poolfinaalis Andy Murrayle ja Prantsusmaa lahtistel kaheksa parema hulgas Jo-Wilfried Tsongale. Wimbledonis tuli juba teises ringis vastu võtta šokk-kaotus Sergei Stahhovskilt, US Openil lõpetas šveitslase teekonna aga neljandas ringis Tommy Robredo. Äsja langes Federer konkurentsist Hiina lahtistel, jäädes kaheksandikfinaalis alla prantslasele Gaël Monfilsile. Esireketi kohta hoidis ta viimati mullu oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles