Vormel-1 sõitja lubas kohtunikud maha lüüa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Ricciardo.
Daniel Ricciardo. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja tänasel Jaapani etapil karistada saanud Toro Rosso sõitja Daniel Ricciardo polnud kohtunike otsusega sugugi rahul ning väljendas ennast tiimiga peetud raadiovestlsuses nende aadressil üpris teravalt.

Ricciardo üritas 15. kurvis mööduda Force India piloodist Adrian Sutilist, kuid kaldus selle käigus väliskurvis olnud asfalteeritud turvaalale. Austraallane pääses küll Sutilist mööda, kuid kohtunike arvates sai ta turvaala kasutamisest ebaausa eelise ning seetõttu karistati Ricciardot boksist läbisõiduga.

«Enne kui ma lähen ja kellegi maha löön – kas see tuli 15. kurvis tehtud möödumise eest?» uuris vihane Ricciardo seepeale meeskonnalt raadio vahendusel.

Toro Rosso tiim kinnitas austraallasele, et lugu on tõepoolest nii. «Uskumatu,» torises Ricciardo seepeale pahuralt, kuid võttis määratud karistuse vastu. Punktikohta jahtinud austraallane langes plaanivälise boksikülastuse järel võistlejaterivis kõvasti tahapoole ja lõpetas alles 13. kohal.

Tuleval hooajal istub Ricciardo Red Bulli meeskonna vormeli rooli, asendades vormel-1 sarjast lahkuvat Mark Webberit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles