Lotus kavatseb järgneva kolme aastaga esiviisikusse jõuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heikki Kovalainen Lotuse roolis.
Heikki Kovalainen Lotuse roolis. Foto: Reuters / Scanpix

Vormel-1 meeskonna Lotuse tiimipealik Tony Fernandes kavatseb kolme aasta jooksul oma meeskonna viie parema hulka tõsta.

Praegusel hetkel on Lotus end tõestanud parima uue võistkonnana, kuna kõigist kuuest uuest vormelist on vaid Heikki Kovalainen suutnud oma masina kahel etapil üle lõpujoone tuua, vahendab Sponest.

See annab Fernandesele usku, et järgmisel aastal võideldakse meeskondade arvestuses kogenud tiimidega ja pärast seda tehakse otsustavaid edusamme.

«Bahreini järel sain mõtte, et järgmise kolme hooajaga võime tõusta esiviisikusse,» lausus Fernandes. «Loodan, et esikümnes oleme juba järgmisel aastal.»

«Arvan, et vanadel võistkondadel on raskem kahte sekundit ringi peale leida, kuid meil mitte, kuna oleme teinud tööd vaid viis kuud. Ehitasime raskema auto, meil olid valed radiaatorid ja palju muid probleeme. Seega usun, et võime nad kinni püüda,» jätkas ta. «Võistluskiiruselt pole me nii kaugel maas. Heikki pakkus Hülkenbergile konkurentsi, seega usun, et võime veel Sauberid, Williamsid, Renault'd kui ka Toro Rossod kinni püüda. Kuigi see paistab raske.»

Samuti on Fernandes kindel, et edu saavutamiseks ei pea vormel-1 võistkonnal olema hiiglaslik eelarve.

«Ausalt öeldes ei pea ma seda nii vajalikuks. Toyota kulutas sadu miljoneid dollareid ja nad ei teinud kunagi läbimurret. Minu arvates on selle puhul kõige tähtsam õigete inimeste omamine,» arutles Fernandes. «Kui keegi analüüsiks vormel-1 sarja kulutusi, siis näeks, kuidas kuradima palju raha raisku lastakse. Sada miljonit ei tähenda kohe veel, et saavutatakse sama kiirus, mis 300 miljoniga.»

Fernandes lisas veel, et ta tuli vormel-1 sarja pikemaks ajaks ja sealjuures mitte ainult edu saavutama, vaid ka seepärast, et majanduslikult tundub see äratasuv.

«Oleme siin nii kire kui äri pärast. Meie arvates on see hea äri,» avaldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles