Spordivõistlusel sündis kisamise maailmarekord

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kansas City Chiefsi fänn.
Kansas City Chiefsi fänn. Foto: SCANPIX

Ameerika jalgpalli meeskonna Kansas City Chiefs poolehoidjad püstitasid pühapäeval maailmarekordi, kui nende kisa tugevuseks mõõdeti Arrowhead staadionil 137,5 detsibelli.

Mõõtja oli Guinnessi rekorditeraamatu rahvas. Kunagi varem pole fännid sedavõrd kõrvulukustavat lärmi teinud.
Lärmaval publikul on ameerika jalgpallis suur tähtsus, sest nii tehakse vastaste mängujuhil suhtlemine tiimikaaslastega keerulisemaks ning tal pole lihtne anda häälega märku, millal pall mängu pannakse. Ilmselt on Chiefsi fännidel oma osa nii pühapäevasel võidul Oakland Raidersi üle 24:7 kui ka sellel, et meeskond on tänavu tunnistanud vaid võite.

Chiefsi peatreener Andy Reid tunnistas, et rekordipüstitamise päeval oli staadionikatlas tõesti lärmakas: «Isegi maa värises.»

Võrdluseks: kui Chiefsi fännide kisa võimsus oli 137,5 detsibelli, siis startiv reaktiivlennuki müra võimsus on 140 ning täisgaasiga kihutaval F1 autol 147 detsibelli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles