Meeskonna antud korraldusi eiranud Massa jääb karistuseta

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe Massa (vasakul).
Felipe Massa (vasakul). Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitev Ferrari meeskond andis mõista, et nad ei kavatse võtta kasutusele mingisuguseid karistusmeetmeid Felipe Massa suhtes, kuigi brasiillane ei täitnud eile sõidetud Jaapani etapil tiimi antud korraldusi.

Pühapäevase etapi algusfaasis sõitsid Massa ja Alonso vastavalt seitsmendal ja kaheksandal positsioonil, kui meeskonna mehaanik Rob Smedley'l oli tiimiraadio kaudu öelda tähtis teadaanne. «Multifunktsionaalne strateegia A. Kohe, palun,» kõlas läbi meeskonnaraadio käsklus, mis hilisemalt on väidetud olevat kood Alonso möödalaskmiseks.

Järgmisest aastast Ferrarist lahkuv Massa korraldust ei täitnud ja meeskonnakaaslast mööda ei lasknud. «See oli meeskonna korraldus. Meile ei meeldi kunagi tiimi antud käsklused,» kommenteeris pärast sõitu Massa. «Aga mis lõpuks juhtus rajal, ei olnud kellegi instruktsioon, vaid ta (Alonso- toim.) võitis mind ausalt võisteldes,» lisas brasiillane, vihjates etapi lõppjärjestusele, kus Alonso oli neljas ning Massa kümnes.

Kuigi Massa ei käitunud tiimi korralduste järgi, kinnitas Ferrari meeskonna boss Stefano Dominecali, et nad kavatsed brasiillast hooaja lõpuni siiski korralikult toetada. «Ma saan tema tunnetest aru. Meeskond toetab teda hooaja lõpuni ilma probleemideta,» andis Domenicali mõista, et brasiillase tegudele karistust ei järgne.

Oma arvamust avaldas ka Alonso. «Me ei saa seda suureks puhuda. Mõnikord on selline olukord raske, eriti siis, kui võitled seitsmenda või kaheksanda koha pärast,» kommenteeris Alonso.

Pärast Massa lahkumist asub järgmisest hooajast Alonso kõrval sõitma Kimi Räikkönen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles