Kas Islandi ime saab ilusa lõpu?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars Lagerbäck
Lars Lagerbäck Foto: Reuters / Scanpix

Täna õhtul selgub 2014. aasta jalgpalli MM-valiksarja Euroopa tsoonis veel neli koondist, kes saavad alagrupivõiduga pääsme Brasiiliasse. Lisaks jätkavad kaheksa tiimi play-off’is.

Kui kaks aastat tagasi üllatas Euroopat Eesti, kes jõudis 2012. aasta EMi play-off’i, siis tänavu üritab samasugust sensatsiooni Island. Atlandi ookeanis paiknev saareriik, kus elanikke on vähem kui Tallinna linnas, hoiab enne viimast vooru E-alagrupis teist kohta.

Küllaltki noore Islandi koondise tuntuimad mängijad on Tottenhamis palliv 24-aastane poolkaitsja Gylfi Sigurðsson, Amsterdami Ajaxi 23-aastane ründetuus Kolbeinn Sigþórsson ja 24-aastane rahvusesinduse kapten Aron Einar Gunnarsson, kes kuulub Premier League’i tiimi Cardiff City põhitegijate sekka.

Legendaarse rootslasest peatreeneri Lars Lagerbäcki (pildil) juhendatavas tiimis on endiselt ka oluline tegija 35-aastane Eiður  Guðjohnsen, kes oma tippaegadel pallis Chelseas ja FC Barcelonas.

Postimees vaatas üle alagruppide seisud, et välja selgitada, millised riigid võivad ihaldatud eesmärkideni jõuda.

A-alagrupis on kõik selge: koha MMil on taganud Belgia, Horvaatia jätkab play-off’is.

B-alagrupis kuulub esikoht  Itaaliale. Teist kohta jahivad Bulgaaria (13 punkti), Taani (13), Tšehhi (12) ja Armeenia (12). Viimases voorus võõrustab Taani Maltat, Armeenia sõidab Itaaliasse ja Bulgaariale läheb külla Tšehhi.

C-alagrupis on samuti kõik selge: Saksamaa on MM-pileti taganud, Rootsi peab seda aga jahtima play-off’is.

D-alagrupis on Holland  pileti Brasiiliasse välja võidelnud. Teisele kohale pretendeerivad Türgi (16 punkti), Rumeenia (16) ja Ungari (14). Viimases voorus võõrustab Türgi Hollandit, Rumeeniale sõidab külla Eesti ja konkurentide ebaõnnele lootev Ungari võõrustab Andorrat.

E-alagrupis on pääsme MMile taganud Šveits. Teisele kohale pretendeerivad Island (16 punkti) ja Sloveenia (15). Island sõidab külla Norrale, sloveenid mängivad Šveitsiga.

F-alagrupis piisab Venemaale MM-pileti kindlustamiseks võõrsil viigist Aserbaidžaaniga. Vähemalt koha play-off’is on kindlustanud Luksemburgiga kohtuv Portugal.

G-alagrupis liigub võidu poole Bosnia ja Hertsegoviina, kes peab MM-pileti kindlustamiseks  alistama võõrsil Leedu. Vähemalt pääsu play-off’i on taganud Liechtensteiniga mängiv Kreeka.

H-alagrupis hoiab esikohta Inglismaa, kes vajab MM-pääsme kindlustamiseks kodus võitu Poola üle. Inglaste libastumist ootab aga neile punktiga kaotav Ukraina,  kes kohtub San Marinoga.

I-alagrupis vajab Hispaania MM-ile jõudmiseks viiki Gruusiaga, vähemalt play-off’i koht on käes Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles