Kas Guardiola-Bayern on juba parem kui kunagi varem?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pep Guardiola (paremal) on võtnud üle Baierimaa kombed. Samal ajal on hispaanlase mängustiili edukalt üle võtnud tema juhendatav Müncheni Bayern, kes on hooaja alguses näidanud vägavaid esitusi.
Pep Guardiola (paremal) on võtnud üle Baierimaa kombed. Samal ajal on hispaanlase mängustiili edukalt üle võtnud tema juhendatav Müncheni Bayern, kes on hooaja alguses näidanud vägavaid esitusi. Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal perfektse hooaja mänginud Müncheni Bayerni jalgpallimeeskond on paljudes vaatlejates tekitanud tunde, et sellel hooajal ollakse isegi veel tugevamad.

Jupp Heynkesi juhendamisel võideti eelmisel aastal kõik, mis võimalik. Vanameistrist peatreeneri errumineku järel võttis klubi ohjad üle Barcelonaga imesid korda saatnud Pep Guardiola. Sakslased ei tahtnud uskuda, et Guardiola stiil Baierimaale sobib, kuid nüüd tunnistatakse, et uus peatreener teeb imelist tööd.

Ajaleht Bild tõi välja mõne fakti, mis näitavad Guardiola-Bayerni suurepärast hoogu. Lugu pealkirjastati julgelt: «Pep-Bayern on juba parem kui Jupp-Bayern».

*Bayerni pallivaldamisprotsent on senistes Bundesliga mängudes olnud keskmiselt 66,5%. Teisel kohal on selles arvestuses Dortmund, kes on palli vallanud keskmiselt 56,4%. Eelmisel hooajal on Bayerni vastav number 60 %.

*Kaheksa vooruga on Bayerni mängijad andnud liigas 5318 täpset söötu, teisel kohal on selles arvestuses Mönchengladbach 4410 sööduga.

*Eelmises voorus mängiti küll Leverkuseni Bayeriga 1:1 viiki, kuid Müncheni mehed tegid 90 minuti jooksul 682 täpset söötu, Bayer sai hakkama 171 passiga. Nii palju täpseid sööte ei ole Bayern mitte kunagi üheski mängus andnud. Kusjuures valesöötude protsent oli kõigest 13.

Stiilinäide Bayerni söödumängust kohtumises Manchester City vastu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles