Raul Must tegi ajalugu: esmakordselt kõrgeima kategooria turniiri põhitabelis

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Must.
Raul Must. Foto: Andres Haabu

Eesti parim sulgpallur Raul Must tegi ajalugu: ta jõudis Taani lahtiste meistrivõistluste kvalifikatsioonist põhitabelisse, tegemist on maailma ühe tugevama võistlusega.

Odenses peetava turniiri auhinnafond on 400 000 dollarit ja kategooria kõrgeim võimalikest: Super Series Premier. Sulgpallimaailmas hinnatakse veel enam ainult OM-i ja MM-i, EM on kaugel tagapool.

Maailma edetabelis praegu 94. kohal asuv Must alistas esmalt valikturniiril neljandana asetatud hindu Sourabh Varma 21:13, 6:21, 21:18, tehes kolmandas geimis seisult 14:14 otsustava 5:1 spurdi. Varma hoiab edetabelis 46. kohta.

Mõni tund hiljem astus vastu maailma 49. reket, iirlane Scott Evans. Must purustas mehe, kellega ta on tavaliselt tasavägiselt heidelnud, 21:11, 21:11!

Homme algaval põhiturniiril on 32 mängija hulgas asiaatide kõrval kõigest 7 meest Euroopast. Must läheb avaringis kokku Ateena olümpiapronksi ja kahekordse MM-i medalimehe, indoneeslase Sony Dwi Kuncoroga.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles