Ülevaade: kes on MM-pileti taganud ja kellel on veel lootust?

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bosnia ja Hertsegoviina jalgpallikoondise fännid tähistamas Sarajevos MM-pileti lunastamist.
Bosnia ja Hertsegoviina jalgpallikoondise fännid tähistamas Sarajevos MM-pileti lunastamist. Foto: SCANPIX

Eile õhtul ja täna öösel peeti veel viimaseid 2014. aasta jalgpalli MMi valikmänge ning nüüd on jäänud veel mõned play-off’i kohtumised, seejärel on kõik finaalturniiril osalejad ka selged. Praeguseks on 32st osalejast teada 21.

Euroopast on endale finaalturniiri pileti taganud Belgia, Itaalia, Holland, Šveits, Saksamaa, Venemaa, Bosnia ja Hertsegoviina, Inglismaa ja Hispaania. Seejuures esmakordselt tagas pääsme finaalturniirile Bosnia ja Hertsegoviina.

Euroopa riikidest jätkavad play-off’is Horvaatia, Rootsi, Rumeenia, Island, Portugal, Kreeka, Ukraina ja Prantsusmaa. Kui ametlik meeskondade asetus teatatakse homme, siis Eurosport on asetatud meeskondadeks juba märkinud Horvaatia, Portugali, Kreeka ja Ukraina. Kaheksa meeskonda loositakse paaridesse esmapäeval.

Lõuna-Ameerika valiksarjast tagasid pääsme finaalturniirile Argentina, Kolumbia, Ecuador ja Tšiili. Korraldajana on koht kindel ka Brasiilial.

Aasia tsoonist on finaalturniiri koht olemas Jaapanil, Austraalial, Iraanil ning Lõuna-Koreal. Lõuna-Ameerika ja Aasia viiendad tiimid ehk Uruguay ja Jordaani selgitavad play-off’is veel ühe edasipääseja.

Põhja- ja Kesk-Ameerika tsoonis on edasipääsu taganud USA, Costa Rica ja Honduras. Nimetatud valiksarja neljas tiim ehk Mehhiko kohtub play-off’is aga Ookeaania parima meeskonna Uus-Meremaaga.

Aafrikas on samal ajal juba play-off käimas ning esimene kohtumine on kõigis viies paaris peetud. Seisud avamängude järel: Ghana – Egiptus 6:1, Burkina Faso – Alžeeria 3:2, Elevandiluurannik – Senegal 3:1, Etioopia – Nigeeria 1:2, Tuneesia – Kamerun 0:0.

Jalgpalli MMi alagruppide loos toimub 6. detsembril Brasiilias.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles