Usain Bolti leer andis dopinguküttidele valusa vastulöögi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Glen Millsi sõnul on tema hoolealune USain Bolt sattunud ebaterve tähelepanu alla.
Glen Millsi sõnul on tema hoolealune USain Bolt sattunud ebaterve tähelepanu alla. Foto: SCANPIX

Esmaspäeval jõudis avalikkuse ette teade, et dopingukütid ei testinud Jamaica kergejõustiklasi enne 2012. aasta Londoni OMi ligi viis kuud. Asja on uurimas ka Maailma Antidopingu Agentuur WADA. Loomulikult pole jamaicalastele sellised süüdistused meeltmööda ning juba teatas kuuekordse olümpiavõitja Usain Bolti treener Glen Mills, et tegemist on ebaausa kriitikaga.

Millsi sõnul on Jamaicalt pärit sprinterid sattunud ebaterve tähelepanu alla, kuna nad on lihtsalt niivõrd edukad, kirjutab The Guardian.

«Edukad võistlused on teinud Jamaica sportlastest sihtmärgid. Selles ei ole mingit kahtlust,» teatas Mills. «Keegi ei soovi jamaicalaste domineerimise jätkumist. Olen lugenud mõnda kohutavat artiklit, mis on Jamaica kohta kirjutatud, olen ka Usain Bolti kohta sellised asju lugenud, kuid see kõik on vale!»

Sel aastal on dopingukontrollis põrunud kuus Jamaica kergejõustiklast, kelle seas on meeste 100 m jooksu endine maailmarekordimees Asafa Powell ning tiitlivõistlustelt 16 medalit võitnud Veronica Campbell-Brown. Vaatamata sellele usub Mills, et jamaicalaste edu taga on raske ja tõsine töö.

«Jamaica sportlastel on olnud probleeme stimulantide kasutamisega, kuid samal ajal on teistes riikides esinenud juhtumeid, kus kasutatakse anaboolseid steroide, kuid nendest ei räägita midagi sensatsioonilist,» pahandas Mills.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles