Heiki Nabi on Bundesligas hästi esinenud

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi jõudis Budapesti MMil võidetud hõbedase autasuga Tallinna lennujaama, kus sangarit oli vastu võtmas kümned poolehoidjad.
Heiki Nabi jõudis Budapesti MMil võidetud hõbedase autasuga Tallinna lennujaama, kus sangarit oli vastu võtmas kümned poolehoidjad. Foto: Mihkel Maripuu

Kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi on Saksamaal Bundesliigas käesoleval hooajal edukas olnud. Nabi koduklubiks on maadlusklubi KSV Köllerbach ja momendil ollakse võiskondlikult teisel positsioonil.

Hooaja esimeses matšis alistas Nabi sakslase Christian Johni punktidega 5:1, vahendab raskesport.ee. Teise võidu teenis eestlane Itaalia maadleja Daigoro Timoncini üle, võites 2:0.

Kolmandas matšis tuli Nabile vastu olümpiamängude poolfinaalis vastaseks olnud rootslane Johan Euren. Nabi võitis 1:0. Nabi on pärast olümpiat korra Eurenile ka kaotanud, 2012. aastal Kristjan Palusalu mälestusvõistlustel. Euren võitis Londoni olümpiamängudel pronksmedali.

Neljandas matšis võitis Nabi tšehhi David Valat punktidega 1:0.

Saksamaa Bundesliiga eelvõistluste jõuproovid alagasid augusti lõpus ja kestavad detsembrini. Igal nädalavahetusel toimub loosimise käigus kahe klubi vaheline kohtumine, kus igas kehakaalus on mõlemal klubil esindatud üks maadleja. Finaal toimub jaanuaris, kuhu pääseb neli eelneva hooaja parimat meeskonda. Meeskondi on esimeses liigas 17, teises liigas 24 ning liigasid  on kokku kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles