Janne Ahoneni 11-aastane poeg hüppab juba suurelt mäelt

Mariel Gregor
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janne Ahonen
Janne Ahonen Foto: AFP / Scanpix

Soome suusahüppaja Janne Ahoneni 11-aastane poeg Mico on väidetavalt tunduvalt andekam sportlane kui tema isa.

Juba ka suurelt mäelt hüpanud Mico rekord on seal 112 meetrit. Võrdluseks - isa Janne lubati suurele mäele alles 14-aastaselt.

«Meie andekust ei saa võrrelda, Mico on tunduvalt talendikam kui mina,» sõnas Janne Ahonen Iltalehti vahendusel. «Poiss sündis suusahüppemaailma, olen saanud teda aidata ja juhendada ja nii on ta ala juurde jäänudki.»

Isa sõnul on tal üsna hirmus vaadata, kuidas poeg suurelt mäelt alla tuleb. «Vahel, kui samal ajal trennis oleme, siis piilun silmanurgast, kuidas ta hüppab ja see on üsna hirmuäratav. Väiksemate mägede puhul pole asi nii hull,» sõnab ta.

Isa ja poeg võistlevad sel talvel ka samadel võistlustel. «Ühes klassis me siiski veel mõõtu ei võta, küll aga oleme samadel võistlustel koos hüppamas,» sõnas Janne Ahonen.

Ahonen on viiekordne maailmameister ja kahekordne olümpiahõbe. MK-sarjas on ta võitnud 36 etappi. Nelja hüppemäe turnee on ta võitnud rekordit märkival viiel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles