Allan Oras soovitab suuremat rõhku panna rattatreeningutele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Oras
Allan Oras Foto: Sille Annuk

Suvise maratonihooaja eel annab nõu Euroopa meister maastikurattamaratonis Allan Oras:

Kuna 28. Tartu jooksumaratoni ja 29. Tartu rattaralli on 3-nädalase vahega siis soovitan käsikäes tegeleda mõlema alaga just enne jooksumaratoni.

Pärast jooksu keskenduksin ainult rattasõidule. Aga enne jooksu oleks samuti suurem rõhk ikka rattatreeningutel, nii umbes 70% - 30%.

Kui enda kogemusest veel rääkida, siis mina käisin kerges jooksutrennis just vahetult peale rattatreeningut.
Viimasel jooksumaratoni eelsel nädalal oli jooksutrennil natuke suurem rõhk.

Kindlasti enamik spordisõpru läheb enda jaoks ikka head tulemust tegema ja seetõttu soovitan paar korda nädalas ka võistlustempot imiteerida, kuid seda lühiajaliselt.

Kindlasti ei soovita treenida liiga intensiivselt, sest see viib ületreenituseni ja siis kannatab tõenäoliselt ka võistlustulemus.

Paljud millegipärast pelgavad just jooksumaratoni, kuid kui selleks natukenegi valmistuda, pole hullu midagi. Kindlasti on tähtis omada väga häid spetsiaalselt jooksmiseks mõeldud jalanõusid. Siis on distantsi läbimine nauditavam ja vigastusteoht ka väiksem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles