Jämsä lõhkus Horvaatia laagris paadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Jämsä
Andrei Jämsä Foto: Vadim Vlassov/ SL Õhtuleht

Sõudja Andrei Jämsä elas Horvaatia laagris üle hirmuäratava treeningu, kui äkitselt ilmus eikuskilt välja rauast moodustis, mis tema paadi täielikult lõhkus. Juhul kui Jämsä poleks nii kiiresti reageerinud, võinuks paat ka põhja minna.


«Tegin rahulikult trenni, kui äkitselt kuulsin mingit mütsatust. Ma ei saanudki aru, mis asi see oli. Hiljem nägin, et mingi suurem rauast ja puidust moodustis, mis lihtsalt vees ujus,» selgitas kahekordne MM-pronks, kes otsustas võimalikult kiiresti kaldale pääseda.



Hiljem tõdes ta, et veele jäädes läinuks paat tõenäoliselt põhja. «Kaldal nägin, kui suured augud paadis sees olid. Paat võinuks ära uppuda. Siis poleks enam midagi teha olnud,» kahetses ta.



Pärnust pärit sportlase sõnul oli ta vahetult pärast juhtunut enda peale ülimalt vihane. Väikese mõtlemispausi järel tõdes aga, et poleks saanud olukorra vältimiseks midagi teha.



«Ei saa öelda, et see nüüd puhtalt minu viga oli. Ma ei saanud seda näha, sest see oli täiesti vee all,» tõdes Jämsä, kelle purunenud paat viidi Saksamaale remonti. Kui kalliks paadi parandamine maksma võiks minna, ei osanud ta oletada. Küll aga ohkas murelikult: «Ikka päris palju. Aga usun, et see summa jääb alla 100 000 krooni. Muidu võiks juba uue paadi osta.»



Praegu harjutab Jämsä koos Tõnu Endreksoni ja Jüri Jaansoniga Belgias. Pühapäeval on plaanis ka väiksem võistlus. Samal päeval teevad võistluse ka Horvaatia laagris treenivad Kaspar Taimsoo ja Allar Raja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles