Hiired töötavad degusteerijatena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pekingi olümpial kasutatakse valgeid hiiri toidumaitsjatena, kaitsmaks sportlasi toidumürgituste eest. BBC andmetel söödetakse hiirtele enne sportlastele söögi valmistamist sisse nii piima, alkoholi, salateid, riisi, õli ja erinevaid kastmeid.


Hiirte kasutamise põhjuseks on asjaolu, et laboritesti tulemused saadakse mitme päeva pärast, hiirte puhul ilmneb reaktsioon aga juba 17 tunni jooksul.
Kõik toiduained, millest olümpialastele toitu valmistatakse, katsetatakse päev enne nende kasutusele võttu hiirte peal. Nii on lihtsam nakatunud toiduaineid kindlaks teha ja neid õigel ajal kõrvaldada.


Lisaks jälgivad toiduainete hoidmiskohti 24 tundi ööpäevas turvakaamerad ja nende autodega transportimine on võimalik GPSi abil kindlaks määrata.
Pekingi olümpiamängude organiseerimiskomitee liige Zhen Xiaozhen ütles, et toitu serveeritakse olümpiaküla söögikohtades läänelikest toidunõudest, mida täiendavad mõningad kohalikud lisandid – näiteks söömispulgad. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles