Hirvonen: taktikamäng röövib rallilt publiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mikko Hirvonen
Mikko Hirvonen Foto: SCANPIX

Autoralli MM-sarjas pärast kolme rallit kolmandal kohal paiknev Fordi esisõitja Mikko Hirvonen kardab, et segadusseajav taktikamäng kruusarallidel röövib ralli MM-sarjalt publiku.

Eelmisel nädalal sõidetud Jordaania rallil sõitis Hirvonen rajalt välja ja pidi katkestama, kuid tuli mängu tagasi viimasel päeval, et aidata meeskonnakaaslast Jari-Matti Latvalat. Nimelt lahkus Hirvonen hommikul esimesest hooldusalast üheksa minutit varem ning sisenes 14. kiiruskatse ajakontrolli kuus minutit varem. Kogu manööver tähendas seda, et Hirvonen läks rajale enne Latvalat ning aitas sellega meeskonnakaaslasel sõidujoont puhastada, kirjutab Autosport.

Hirvonenile kardab, et seesugused sahkerdamised, nagu leidsid aset Jordaania ralli viimasel päeval, on publiku jaoks äärmiselt segadusseajavad.

«Keegi ei kuula sõitjaid, aga tegelikult on üks lihtne lahendus –esimesed kümme või 15 meest saavad oma stardipositsiooni valida,» selgitas Hirvonen. «Hooaja esimesel rallil saab esimesena valida mullune meister ja pärast seda saab iga päeva lõpus liidrikohal olev sõitja valida oma stardipositsiooni järgmiseks päevaks. Nii lihtne see ongi!»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles