Alaverile ja Kristiansenile tehti ettepanek jätkata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: Toomas Huik

Eesti Suusaliidu juhatuse eilsel koosolekul tehti jätkamisettepanek murdmaasuusatamise peatreenerile Mati Alaverile, kahevõistluse treenerile Petteri Kukkonenile ning sprindikoondise treenerile Bjørn Kristiansenile.



Juhatuse esimehe Jaanus Pul­lese sõnul polnud kolmele kohale ka ühtki teist kandidaati.



Kas kõik kolm ka ettepaneku vastu võtavad, pole veel teada. Vähemalt Alaver tõdes, et vajab otsuse vastuvõtmiseks aega. «Võtsin selle ettepaneku kaaluda.



Täna (eile – toim) ma veel vastust ei anna,» sõnas Alaver. Küsimusele, mida ta eelkõige kaalumisele võtab, vastas Alaver: «Eelkõige pean ma iseendas selgusele jõudma.»



Kuigi Alaver on varem rääkinud, et jätkaks pigem mänedžeri kui peatreenerina, see eilsel juhatuse koosolekul teemaks ei tulnud. «Kui ma jätkan, siis ainult peatreenerina. Küsimus on funktsioonide muutmises. Ma tahaksin vähendada nii-öelda väljakul tööd tegeva treeneri koormust. Tööjaotuse mudelit tuleks muuta,» tõdes Alaver.



Selle jaoks tuleks tema sõnul laiendada A- ja B-koondise juures töötavate treenerite arvu. «Ma ei hoiaks ühestki sportlasest kramplikult kinni. Oluline on lõppresultaat,» sõnas Alaver.



Pullese sõnul tegi Alaver eile põhjaliku kokkuvõtte olnust ja andis selge visiooni ka tulevikuks. «Usun, et ta võtab seda kõike väga tõsiselt,» avaldas Pulles, kelle sõnul jääb taustsüsteemide moodustamine Alaveri hoolde.



Hoolimata sellest, et viimasel olümpiatsüklil sprindikoondis oma eesmärke ei täitnud, otsustati siiski teha jätkamisettepanek ka norralasele Kristiansenile. «See oli nii Alaveri kui ka sprindimeeste esimene eelistus,» kinnitas Pulles.



Kristiansen sõidab järgmisel nädalal Eestisse, et arutada pakkumist oma õpilaste ja Alaveriga. Tema sõnul on praegu vara lõpliku jah-sõna ütlemiseks.



«Mul on vaja teada, et inimesed usuvad minusse, siis võiksin jätkata,» sõnas Kristiansen, kes viibib praegu Norras puhkusel. Suusapuhkusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles