Semenya advokaadid nõuavad: lubage ta kohe võistlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caster Semenya
Caster Semenya Foto: SCANPIX

Kõmulise jooksja Caster Semenya advokaadid nõuavad, et mullu Berliinis naiste 800 m jooksu maailmameistriks kroonitud Semenya koheselt võistlema lubataks.

Semenya pidi augustis pärast kuldmedali võitmist läbima sootesti, kuna tema mehelik välimus ja jäme hääl tekitas paljudes kahtluse, et äkki pole tegemist naisega, vahendab Reuters.

Sellest ajast alates pole Semenya ühelgi võistlusel osalenud.

Lõuna-Aafrika Kergejõustikuliit (ASA) kinnitas, et Semenyale pole määratud võistluskeeldu, kuid ta ei saa võistelda enne, kui Rahvusvaheline Kergejõustikuliit (IAAF) on tema sootesti tulemused avaldanud, väidetavalt ei juhtu see aga enne juunikuud.

Semenya advokaadid firmas Dewey ja Leboeuf rääkisid eile telekanalile eNews, et veebruaris neile antud testitulemused näitasid, et Semenya võib naisena edasi võistelda.

«Casteri meditsiiniline tiim on uurinud nii Berliinis kui ka Lõuna-Aafrikas tehtud sootesti tulemusi,» rääkis advokaat Benedict Phiri. «Lisaks viisid nad ka ise testid läbi ning umbes veebruari keskpaigas saime jah-sõna – tuginedes kõigele, mida on uuritud, usume, et Casteril on õigus naiste kergejõustikuvõistlustel võistelda.»

ASA ei lubanud Semenyal märtsi lõpus Stellenboschis võistelda ning selle nädala alguses saatis Semenya laiali avalduse, kus märkis, et naaseb võistlusrajale alles 24. juunil Hispaanias peetaval võistlusel.

Phiri sõnul peaks IAAF protsessiga kiirustama, kuna 19-aastase jooksja elu ja karjäär on praegu ootele pandud.

«See tekitab talle kõvasti stressi. See, et ta Stellenboschis võistelda ei tohtinud, oli tema jaoks väga valulik,» avaldas Phiri.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles