Olümpiamängudel tuvastati suur piletipettus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pekingi olümpiamängudega seoses on paljastunud suur piletimüügi-pettus.

Tuhanded heausklikud inimesed tellisid kümnete tuhandete eurode väärtuses olümpiamängude pileteid kahest internetiportaalist - raha maksti aga pääsmeid vastu ei saadud.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee on kaevanud kohtusse juba kuus internetiportaali, vahendab AFP.

Briti väljaande The Times andmetel on ainuüksi interneti aadressilt www.beijingtickets.com ostetud olematuid pileteid vähemalt kümnete tuhandete eurode eest. Lisaks seostatakse pettusega ka aadressi www.beijing-tickets2008.com . Mõlemad leheküljed on nüüdseks suletud.

Võlts lehekülgedel müüdi muu hulgas ka 1400 eurot maksvaid pileteid olümpiamängude avatseremooniale. The Timesi sõnul suutis lehekülgede väga hea väljanägemine, petturite põhjalik olümpiainfo tundmine ja väga professionaalselt üles ehitatud piletite broneerimis-süsteem ära peta ka kõige ettevaatlikumad olümpiahuvilised.

Austraalia ajaleht The Age kirjutas sadadest austraallastest, kes olid langenud pettuse ohvriks. The Age´i andmetel on mõned neis inimestest kaotanud isegi kuni 30 tuhat eurot.

Www.beijingtickets.comi esindajad väidavad aga ise, et hoopis nemad on langenud pettuse ohvriks, kuna firma, kes neile pileteid pidi hankima kaotas konkursi ja sellepärast polnudki neil mingisuguseid pileteid tellijatele koju toimetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles