Nadal tahab Federeri kindlasti ka Pekingis võita

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval Pekingis algavalt olümpia tenniseturniirilt soovivad võitu nii praegune esireket Roger Federer kui ka pärast olümpiat edetabeli tippu tõusev Rafael Nadal.


Nadal on tänavu võitnud seitse turniiri Federeri kahe vastu, kusjuures 22-aastase hispaanlase kontos on ka kaks suure slämmi turniiri võitu, mõlema, nii Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste kui ka Wimbledoni finaalis alistas ta just nimelt Federeri. Möödunudnädalase Toronto Masters-sarja turniiri võiduga kindlustas Nadal endale ka esinumbri koha 18. augustil avaldatavas edetabelis, murdes Federeri 235 järjestikust nädalat kestnud valitsemisaja.


Karjääri jooksul viis suure slämmi ning 12 Masters-sarja turniiri võitnud Nadal ihkab oma auhinnakappi ka olümpiakulda. «Olen kindel, et naudin olümpiat ja sealset atmosfääri,» ütles Nadal uudisteagentuurile AP. «Lähen sinna mõttega võita medal. Oma riigi esindamine on suur au, seetõttu ootan mängude algust juba pikisilmi.»


Kuigi Nadal on viimase aastaga kõvasti arenenud, leiab ta ise siiski, et peab oma mängu kallal veel vaeva nägema. «Tean igal hommikul ärgates täpselt, mida ma veel muutma pean,» selgitas ta. «Tahan saada paremaks tennisistiks.»


Olümpiamängude avapäeval 27. sünnipäeva tähistav Federer loodab, et suudab Pekingis heastada siiani suhteliselt ebaõnnetu hooaja ning võtta karjääri esimene olümpiakuld. «Järgnevad nädalad on minu jaoks äärmiselt tähtsad, esmalt olümpia ning seejärel USA lahtised,» sõnas avatseremoonial Šveitsi lippu kandev Federer. «Aasta lõpuni on jäänud veel piisavalt palju turniire, kus võin häid tulemusi näidata, loodetavasti alustan võidulainet Pekingist ning täidan oma suure unistuse võita olümpial kuld.»


Nadal osaleb olümpiamängudel esimest korda, Federer aga kolmandat korda. Kaheksa aastat tagasi jäi ta Sydneys neljandaks, neli aastat tagasi kaotas ta Ateenas üllatuslikult juba teises ringis.


Tenniseturniir Pekingi olümpial kestab 10.–17. augustini, eestlastest osaleb Kaia Kanepi üksikmängus ning koos Maret Aniga paarismängus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles