Kriisa hiilgas taas imeviskega

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmo Kriisa (viskel) tõi Tarvale napi võidu.
Valmo Kriisa (viskel) tõi Tarvale napi võidu. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Korvpalli Eesti meistriliiga poolfinaali esimese mängu lõpusekundil tabas Valmo Kriisa oma väljakupoolelt teele saadetud viske. Tõsi – Tarva võit TTÜ oli kindel juba enne palli teele saatmist, ent tribüünidele kogunenud 1900 pealtvaatajat ajas see tabamus meeletuks.

Tänapäeva korvpallis pole siiski päris tavaline, et eduseisus viimast rünnakut alustades see ka viskega lõpetatakse. Kui aga Kriisalt küsiti, miks ta otsustas visata oli kokku 21 punkti kogunud mehel vastus varnast võtta: «Aga miks mitte? Tegelikult mängitakse iga pall ju lõpuni.»

Eilse viskega jätkas Kriisa imeliste viimaste sekundite visete seeriat – mäletatavasti oli just tema see, kes põhiturniiri viimases voorus tõi TTÜ vastu viimasel sekundil tabanud kolmesega võidu Tarvale. See aga tagas ühtlasi põhiturniiril teise koha ning poolfinaalis koduväljakueelise. Seega taas TTÜ, taas Kriisa…

Mõistagi oli enne mängu põhiturniiri MVP ning suurima söödumeistri eriauhinnad saanud Kriisa eilse korvpallietenduse üks peategelasi. Seitsmest kolmesest viis tabanud mees sai kirja ka seitse lauapalli ja kuus söötu. Negatiivsele poolele jäi viis pallikaotust. Teda ei seganud ka kiirelt kogutud neli viga, mees teadis, et peab lõpuni mängus püsima ning püsiski!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles